Battlefield 3 a další PS3 hry běží přes Remote Play na PS Vita
zdroj: tisková zpráva

Battlefield 3 a další PS3 hry běží přes Remote Play na PS Vita

24. 1. 2012 15:36 | Hardware | autor: Petr Poláček |

Náznak věcí budoucích (a docela atraktivní) předestírají šikulové ze Španělska všem současným, ale hlavně budoucím majitelům handheldu PS Vita, kteří mají doma i konzoli PS3. S použitím „hacknutého“ PS3 firmwaru 3.55, který PS Vita považuje za mobilní telefon, předvádí v několika videích na YouTube již dříve anoncovanou Remote Play funkci. Ta by měla krom jiného umožnit streamování her (údajně všech) z PS3 do PS Vita (a PSP) a je obsažena v PS3 firmwaru 4.0, jenž byl vydán nasazen do ostrého provozu v listopadu minulého roku.

Záznamy z hraní Red Dead Redemption, Battlefield 3, Batman: Arkham Asylum nebo Mortal Kombat jsou podle všeho autentické (žádná kašírka) a krom důkazu, že to celé funguje, ukazují, že tento styl hraní má jisté rezervy. Odezva her na pokyny není zcela ideální a anglický Eurogamer na to konto dodává, že to může být právě použitím upraveného PS3 firmwaru namísto oficiálního.

Každopádně je to funkce, která handheldu PS Vita přidává na relevanci, protože logicky umožňuje i hraní na místech, kam si člověk konzoli s TV asi nevezme – jistě si několik takových v bytě domyslíte sami. PS Vita se začne v ČR a Evropě obecně prodávat už za měsíc, to jest 22. února. A docela by mě zajímalo, jestli mají inženýři Sony pro majitele komba PS3 a PS Vita připravené ještě další podobně zajímavé vychytávky.

Nejnovější články