Zaklínačský Gwent rozšíří upírská expanze Crimson Curse
zdroj: tisková zpráva

Zaklínačský Gwent rozšíří upírská expanze Crimson Curse

5. 3. 2019 10:30 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Plná verze zaklínačské karetní hry Gwent vyšla loni na podzim a po nějakých pěti měsících tak nastal čas na novou dávku kartiček, které trochu zahýbají ustálenou metou. Nad karbanickým světem vychází krvavý měsíc a nastává čas šarlatové kletby, kdy se probouzejí nové druhy monster žíznící po krvi. Přidáte se k zhrzenému Dettlaffovi, starému známého z O víně a krvi, nebo budete chránit nebohé vesničany před nedostatkem rudých tělních tekutin?

CD Projekt RED ohlásil Crimson Curse hezkým, atmosférickým trailerem, který ale nic moc neříká o konkrétních prvcích hratelnosti. Naštěstí s ním spustil taky oficiální web, kde se dočtete alespoň pár informací o nových kartičkách. V expanzi jich bude víc než sto, 31 neutrálních a pak po čtrnácti pro každou z hratelných frakcí.

zdroj: Archiv

Před šarlatovou kletbou není nikdo v bezpečí a jednotlivé frakce se jí každá brání trochu jinak. Nebo ji naopak využívá ke svému prospěchu. Mezi monstra samozřejmě přibydou upíři a jiné krvežíznivé bestie, Scoia’tael se dočká nových dryád z Brokilonského lesa, Nilfgaardu přijedou na pomoc toussaintští rytíři, Skellige zase uctívači boha války Svalbloda a Severní království povolá mágy z Cintry.

Ze stovky kartiček se zatím na webu objevila první pětice a každá z nich má v popisku nějaké nové klíčové slovo, takže se připravte na učení nových mechanik, jako je krvácení, harmonie nebo berserk. CD Projekt plánuje do galerie přidávat kartičky postupně v následujících týdnech, takže můžete ladit strategii ještě před vydáním samotného dodatku.

Crimson Curse dorazí do světa Gwentu 28. března, a to na PC, PlayStation 4 i Xbox One.

Nejnovější články