Strategie Defcon koncem září
zdroj: tisková zpráva

Strategie Defcon koncem září

29. 5. 2006 20:20 | Novinky | autor: Redakce Games.cz |

Britský vývojářský tým Introversion, který má na svém kontě hry Uplink a Darwinia, se se svým dalším dílem zvaným Defcon momentálně nachází ve fázi betatestování.

Vydání prý pak plánuje na konec září. V dnešním rozhovoru pro Firingsquad to prozradil Chris Delay, spoluzakladatel studia. S ohledem na původní informace to znamená, že došlo k určitému protažení vývoje.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Defcon je inspirován filmem Válečné hry z roku 1983. Jeho tématem je globální termonukleární válka. Ačkoliv půjde primárně o multiplayerovou hru, bude v ní k dispozici rovněž singleplayer s boty, který bude obsahovat tutoriál. Hra sestává z několika fází. V té počáteční se budete snažit o strategické rozestavení svých prostředků a zároveň o likvidaci soupeřových. Pak je je na řadě samotný konflikt, doprovázený finální fází shromáždění přeživších jednotek a tažení na soupeřovo hlavní město, abyste mu uštědřili poslední ránu. Interface je přitom pojat ve stylu point&click. Hráč klikne na svou jednotku a pro spuštění akce označí cíl, případně pravým tlačítkem stanoví místo přesunu.

Co se týče multiplayeru, vývojáři slibují vysoce komplexní systém spojenců. Kdyby totiž všech šest hráčů bojovalo každý proti každému, byl by to asi pěkný chaos, a tak tu bude možnost vytvářet aliance a hrát třeba tři na tři. Každému však přitom může jít o vítězství nezávisle na unii. Skóre se počítá každému zvlášť a nechybí ani možnost zrazení aliance a přeběhnutí k nepříteli, který to musí schválit v rámci svého společenství hlasováním. V této souvislosti bude Defcon vybavena irc (veřejným i privátním). Jak vytváření spojenců, tak i možnost přebíhat, jsou záležitosti volitelné a o jejich použití se hráči dohodnou před zahájením hry.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Pro ty, kteří v zaměstnání nemají povětšinou do čeho píchnout, anebo je to prostě nebaví, připravili Introversion speciální "Office Mode", tedy mód, který je ideální pro hru po lokální síti s kolegy v kanceláři. Ráno zkrátka přijdete do práce, zasednete k počítači, spustíte hru, rozdělíte si s kolegy různé části světa a pustíte se do akce (odehrává se v reálném čase). Pro případ, že cvakne klika a do dveří vstoupí šéf, je hra vybavena tzv. "poplašnou klávesou", kterou když stisknete, hra okamžitě zmizí z vaší obrazovky a diskrétně se uchýlí do koutku v podobě "tray ikony". Když se stane něco důležitého (např. na vás bude zahájen jaderný útok), ikona se změní a začne blikat a jelikož se vše odehrává v reálném čase, budete mít až 30 minut, než střela dopadne. To je dost času na to, abyste šéfa z kanceláře vypakovali...

zdroj: Firingsquad

korgull

Nejnovější články