Sci-fi dungeon StarCrawlers opustil předběžný přístup, průzkum galaxie může začít
zdroj: tisková zpráva

Sci-fi dungeon StarCrawlers opustil předběžný přístup, průzkum galaxie může začít

29. 5. 2017 14:06 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Jak by dnes herní průmysl vypadal bez nečekaného úspěchu Legend of Grimrock? Vlastně asi velmi podobně, ale něco mi říká, že sympatické retro projekty jako StarCrawlers by to měly daleko, daleko těžší. Tenhle, před třemi lety na Kickstarteru zafinancovaný, sci-fi dungeon crawler se konečně vyhrabal z podzemí předběžného přístupu a prokousal se na nejvyšší piedestal – oficiální vydání na Steamu a GOG.

Základní myšlenka je okamžitě pochopitelná všem hráčům seznámeným s konceptem cyberpunku. Světu vládnou mocné a zlé korporace, tmou poblikávají záblesky neonu a jediné, co chybí, je hudba od Vangelise. A do toho vstupujete vy, odvážný dobrodruh, kterému jde o kořist a o život. Pavel si early access verzi zahrál v GamesPlayi, ale vzhledem k tomu, že video je už víc než dva roky staré, nejspíš nepůjde o příliš reprezentativní ukázku. I proto je fajn, že si pro vás vývojáři připravili launch trailer.

zdroj: Vlastní

Vypadá to na krokovací klasiku založenou na tahových soubojích a objevování spousty tajemství rozesetých po různých procedurálně generovaných jeskyních, laboratořích či základnách. Vcelku netradičně působí možnost ovlivnit příběh (a jeho konec) na základě vašich rozhodnutí, dokonce i něčím tak nevinným, jako je výběr členů vaší družiny. Hra nabízí také systém permanentní smrti, ale naštěstí pouze dobrovolný – tuhle možnost můžete na začátku nové hry vypnout nebo zapnout.

Pokud máte chuť na špetku old-schoolového dobrodružství v daleké budoucnosti, radši si pospěšte. Na Steamu a GOG právě probíhá úvodní sleva ve výši 25 %, což znamená, že za StarCrawlers momentálně dáte méně než 15 euro. Akce ovšem končí už zítra.

Nejnovější články