S úsměvem vstříc smrti v dungeonech budoucnosti - Dungeon of Endless vychází na konci října
zdroj: tisková zpráva

S úsměvem vstříc smrti v dungeonech budoucnosti - Dungeon of Endless vychází na konci října

15. 10. 2014 18:14 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Po roce stráveném v early access sekci na Steamu mají tvůrci ze studia Amplitude pocit, že svůj titul Dungeon of Endless vylepšili natolik, aby hru mohli prohlásit za hotovou a 27. října ji vydat. A soudě dle reakcí hráčů rozpracované verze na Steamu i po celém internetu na to mají nárok, plné právo a tak dále. Hotová verze Dungeon of Endless navíc přinese spoustu zajímavých vylepšení a nových prvků, které ze zajímavé (velmi obtížné) kombinace tower defense a rouge-like hry udělají (doufejme) malý herní klenot.

Hotová verze Dungeon of Endless obsahuje podporu kooperace pro dva až čtyři hráče, osobní příběhy členů party, album a deník k zaznamenávání dosažených úspěchů (i neúspěchů), potažmo nové vesmírné lodě (čili herní módy) s vyšší úrovní obtížnosti.

zdroj: Vlastní

Když se napíše, že Dungeon of Endless je kombinace rouge-like hry, RPG a tower defense strategie, tak to znamená, že s partou (AI nebo kamarádi) postav prozkoumáváte náhodně generovaná patra dungeonu a zároveň bráníte generátor, protože je životně důležitý pro přežití. Podstatné je správně složit partu a rozdělit členům vybavení odpovídající vaší strategii, která stejně jednou nutně narazí na nepřátele s více hitpointy.

Velkým tahákem Dungeon of Endless je samozřejmě grafické zpracování. Pixel-artovou stylizaci tvůrci podpírají využitím moderních technologií a výsledkem je unikátní vzhled, který nesedne každému. Pokud vám ale podobně vypadající hry (třeba FTL) nevadí nebo je naopak vyhledáváte, nutně vás musí Dungeon of Endless zaujmout. Ostatně, jeden z hráčů popisuje titul na Steamu v recenzi early access verze jako výsledek srážky FTL a Binding of Isaac, což je doporučení na opravdu vysoké úrovni. A nejenom pro vás, ale i pro mě.

Nejnovější články