První záběry z Homeworld Remastered přináší i termín vydání na konci února
zdroj: tisková zpráva

První záběry z Homeworld Remastered přináší i termín vydání na konci února

25. 1. 2015 19:21 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Loni v listopadu ukázal Gearbox HD verzi sci-fi strategie Homeworld pouze na obrázcích, ale tentokrát už fanoušky kultovní série trápit nebude. Krátký trailer nabízí záběry z nově vytvořených filmečků (původními tvůrci), ale hlavně předvádí srovnání starých a nových verzí Homeworld a Homeworld 2. Zároveň s tím tvůrci spustili předobjednávku na Steamu, oznámili, že Homeworld Remastered Collection vyjde 25. února a krom řady bonusů nabídne i přístup do multiplayerové bety.

Obrázky i záběry traileru dokládají tvrzení Gearboxu, že si společně s členy fanouškovské komunity a vývojáři původních her dali záležet s tvorbou nových textur i modelů, předěláním původních do HD rozlišení, s implementací nových grafických a renderovacích technologií, potažmo s opětovným nahráním soundtracku a pořízením nového dabingu za účasti původních dabérů.

zdroj: Archiv

Součástí Homeworld Remastered Collection jsou vedle HD remaku obou her i jejich původní verze, upravené pouze tak, aby fungovaly na moderních operačních systémech. Výše zmíněná multiplayer beta kombinuje kompetitivní módy z obou Homeworldů do jednoho celku, přičemž funguje na základě původního kódu s úpravami, aby tvůrci zachovali původní hratelnost, ale zajistili funkčnost na moderních systémech.

Důvod, proč při vydání Homeworld Remastered Collection bude multiplayer dostupný "jenom" v betě, je snaha umožnit hráčům a fanouškům, aby se svými připomínkami podíleli na závěrečné fázi vývoje. Každopádně multiplayer nabídne 23 map, na kterých si to až osm hráčů může rozdat za rasy z prvního i druhého dílu.

Rozhodně příjemná je též plánovaná podpora modifikací, a kdybyste si chtěli Homeworld Remastered Collection zajistit s předstihem a hlavně se slevou 15 %, pak se obraťte na Steam. A samozřejmě je vždycky dobré připomenout, že původní tvůrci Homeworldu kutí pro Gearbox i regulérní třetí díl s názvem Homeworld: Shipbreakers. Další informace o kolekci najdete na homepage hry.

Nejnovější články