První část BioShock Infinite DLC Burial at Sea vyjde v listopadu
zdroj: tisková zpráva

První část BioShock Infinite DLC Burial at Sea vyjde v listopadu

25. 10. 2013 19:21 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Pohřeb na moři, kdo by ho nechtěl. Představte si tu romantiku s knězem na velké plachetnici, černé závoje smutnících žen vlajících ve větru, a pak šplouch a rakev s mrtvolou v bílém plátně odplouvá v dál na svou poslední cestu… Aniž bych chtěl předjímat, tak tuhle sekvenci asi v dvoudílném BioShock Infinite DLC s podtitulem Burial at Sea asi neuvidíte. Místo toho se vypravíte v roli Bookera do podvodní metropole Rapture na Nový rok 1958, abyste pro Elizabeth vyřešili záhadu ztracené holčičky Sally.

Pokud je vám datum povědomé, nemýlíte se. Přesně v tuto noc se Rapture promění v jednu velkou potopenou trosku a zároveň se z ní stane hororová kulisa, kterou už znáte z prvního BioShocku. Burial at Sea vám ale Rapture představí ještě na vrcholu slávy, a dojde k tomu brzy. První část dvoudílného DLC totiž podle dnešní tiskové zprávy vyjde 12. listopadu pro PC, PS3 a X360 a přijde vás na 15 dolarů.

Je to adekvátní cena za noirovou story s odlišnou hratelností, než jakou nabídla základní hra? Navíc s vidinou, že když do první částí investujete, tak si nutně budete za dalších 15 babek muset později koupit i druhou část Burial at Sea? Osobně si nejsem nijak zvlášť jistý a nepřesvědčilo mě ani nedávno vydané pětiminutové video z DLC, ani sliby Kena Levina. Spíše mě v tomto kontextu chytají chutě zahrát si znovu první BioShock, protože mi prakticky vším sedl mnohem více než Infinite.

...

Vedle nového příběhu nabídne první epizoda Burial at Sea upravenou hratelnost. Akce bude pomalejší, prý snad až stealthová v některých segmentech. Dočkáte se rovněž nových upgradů a skinů pro zbraně, potažmo upgradů pro schopnosti.

Druhá část Burial at Sea je momentálně ještě ve vývoji, nevíme, kdy vyjde, ale namísto Bookera si v ní zahrajete za Elizabeth. Opět by to mělo ústit v odlišnou hratelnost, žádné další však detaily neznáme. Ken Levine ale slibuje, že obě dvě části Burial at Sea poskytnou fanouškům možnost nahlédnout na BioShock univerzum z jiné perspektivy. Jsem na to moc zvědavý.

Jen tedy připomenu, že BioShock Infinite: Burial at Sea – Episode 1 vyjde 12. listopadu za 15 babek, pokud jste si koupili season pass, tak k novému obsahu dostanete přístup bez dalšího placení automaticky.

Nejnovější články