Neonová rubačka Phantom Trigger slibuje vysokou obtížnost
zdroj: tisková zpráva

Neonová rubačka Phantom Trigger slibuje vysokou obtížnost

30. 5. 2017 10:59 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Phantom Trigger se dá nejsnáze popsat jako 2D rubačka s roguelike prvky, kterou ozařují neonová světla inspirována našimi 80. lety minulého století. Byť Phantom Trigger není první hra využívající kombinaci modré s růžovou, stále se jedná o nevšední pohled, který vás dokáže připoutat k traileru, který hru představuje.

Z toho se moc  konkrétních informací nedozvíte, ale můžete vidět, jak krásně hra vypadá v běhu. Animace jsou plynulé, neonové osvětlení má styl stejně jako elektronický hudební doprovod. Nepřátelé, nejčastěji jakési bloby plné vředů, také hrají všemi barvami. Že jde o ryzí surrealismus, vám dokáže i pochodující klimatizace.

zdroj: Archiv

Jádrem hry bude samozřejmě kosení těchto podivných slizounů, které staví na tvoření kombinací. Navazování jednoho seku na druhý, přitáhnutí ostřelujícího nepřítele blíže k sobě, naopak teleportování se pryč z dosahu bosse a opětovné sekání, bude váš denní chleba. Tedy poté, co si po několika úmrtích a opětovných průchodech od posledního checkpointu všechny tyto možnosti postupně odemknete. Z počátku toho totiž moc nevzládnete. Ale časem se dostanete třeba k mrazícím útokům nebo ohnivím čarám za vašimi patami.

Phantom Trigger má nabídnout tuhé souboje, které otestují vaše schopnosti kombinovat a přizpůsobovat herní styl situaci. Zajímavě vypadá i tajuplný příběh, protože ne všechno je takové, jak se zdá, když se z akční rubačky probouzíte na gauči u psychiatra.

Hru vydá TinyBuild, který se během krátké chvilky stal docela důležitým hráčem na poli malých a "nezávislých" her. Určitě znáte alespoň jednu z her jako Punch ClubParty HardClustertruckThe Final Station a desítky dalších, které vydali pod svými křídly. Momentálně jich tedy mají více v předběžném přístupu než těch dokončených (Guts and Glory, Hello Neighbor…) a teď se k nim přidává další. Tentokrát jde o 2D RPG Phantom Trigger od dvou autorů z Bread Team.

Vydání je plánováno na letošní léto, kdy hra kromě Steamu navštíví i Nintendo Switch, kde bude mít velkou šanci vyniknout vzhledem k zatím malé konkurenci.

Nejnovější články