Mlátička Hidden Dragon: Legend vás zavede do mytologické středověké Číny
zdroj: tisková zpráva

Mlátička Hidden Dragon: Legend vás zavede do mytologické středověké Číny

10. 7. 2017 15:34 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Císařská Čína, to jsou bambusové lesy, skalnaté hory, zlaté střechy a noční města. V 2.5D plošinovce Hidden Dragon: Legend se k tomu přidává ještě zástup odhodlaných protivníků, obrovští bossové, hádanky a jeden nadpozemsky zručný bojovník.

Hidden Dragon: Legend je akční mlátička z pohledu z boku odehrávající se v prostředí staré Číny. O vývoj se stará čínské studio MegaFun Games pod záštitou vydavatele Oasis Games se základnou taktéž v Číně. Prostředí hry by tak mohlo být zpracováno poměrně věrně, pominete-li nadpřirozené prvky.

V jádru jde o čistokrevnou frenetickou sekačku jeden proti všem. A těch všech bude opravdu hodně. S vyčištěním dobově stylizovaných lokací vám pomůže vaše věrné ostří, akrobatické kousky a smysl pro řešení hádanek.

zdroj: Archiv

Všechno to začalo tehdy, když bezejmenný hlavní hrdina zjistil, že na něj jedna z frakcí (ta temná) uvalila kletbu magického Dračího kotle. Ta svou oběť zbavuje příčetnosti a smyslu, ale na druhou stranu jí propůjčuje nadpřirozené schopnosti. Ty vám přijdou vhod na cestě za pomstou a snad i zrušením kletby.

Budete řetězit jeden útok za druhým, uskakovat před chladnými zbraněmi nepřátel, skákat se zdrcujícím švihem o zem a tvořit nespočet komb. Spoustu z toho se však naučíte postupně odemykáním nových komb, vylepšení zbraní, nových pohybů a vlastností pomocí takzvaných Soul Stones. Na RPG prvky v podobě vývojového stromu má být kladen velký důraz.

Kromě zástupu běžných nepřátel přijde řada i na obrovské bosse, kde se musíte za každou cenu vyhnout jejich drtivým útokům a pomalinku ale jistě jim odkrajovat body života. Ke slovu se dostanou i klidnější pasáže s hádankami, o kterých toho zatím moc nevíme (záběry se zabývají spíše akčnější stránkou hry).

O grafickou stránku Hidden Dragon: Legend se stará Unreal Engine 4, byť se to vůbec nezdá. V jistých momentech prostředí vypadá, jakoby ho někdo vytáhl z šuplíku s projekty z minulé dekády. Snad to dožene 10 hodin zábavy, které by měl titul nabídnout. Hra vychází již příští měsíc pouze na PlayStation 4 za 20 dolarů.

Nejnovější články