Life is Feudal: MMO má před sebou minimálně rok v Early Accessu na Steamu
zdroj: Foto: Bitbox

Life is Feudal: MMO má před sebou minimálně rok v Early Accessu na Steamu

15. 1. 2018 12:58 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Život ve středověku nebylo žádné peříčko. Hlad, nemoci, banditi, šlechta... skoro netušíte, odkud přijde nějaká ta (morová) rána. Dnes už si můžeme naštěstí na tyto časy jen hrát - aktuálně ve středověké survival onlinovce Life is Feudal: MMO. Ta se konečně dostala do předběžného přístupu na Steamu, kde je k dispozici všem odvážlivcům ve třech různých startovních balíčcích.

Pro připomenutí, Life is Feudal: MMO je seriózní simulace středověkého života se vším všudy. Snažíte se především přežít, ale také začlenit do společnosti. Hledáte si jídlo, pomalounku budujete svůj první skromný příbytek, craftíte užitečné nástroje a časem se snad spolčíte s kolemjdoucími. Nejprve si vypomůžete ve dvou, následně se přidá třetí a než se nadějete, šéfujete gildě.

Ale ani tím to nekončí. Cílem hry je v podstatě vybudovat celé království, které má svého krále, poddané, kováře, pekaře, farmáře, armádu… A každou z těchto pozic může zastávat libovolný hráč. V ideálním případě by na rozsáhlé mapě mělo vzniknout vícero takových usedlostí, aby se hráči mohli vybít v epických bitvách, a ne na chudých občanech města.

zdroj: Archiv

Zní to vážně megalomansky, ale když na to hráči přistoupí, skutečně to tak může fungovat. Jen to vážně není nic pro solitéry, protože jen zarovnat pozemek pro hloupou chajdu vám v jednom zabere neskutečné množství času. Life is Feudal: MMO si v předběžném přístupu pobude minimálně rok. Počítejte proto s množstvím bugů a nedodělků.

Tvůrci ale nebudou trávit celý rok jen opravami chyb, ale plánují implementovat další zajímavé prvky. Umělá inteligence se časem dočká pořádné IQ injekce, středověk plný hráčů ozvláštní náhodná setkání s NPC (nepřátelského charakteru), a dokonce se počítá s loděmi a námořními bitvami.

Na Steamu je nejlevnější variantou takzvaný Pagan Starter Pack za 28 eur, který vám kromě přístupu do hry garantuje 10 tisíc bodů přízně bohů (zlatá měna na nákup prémiových věcí), náhodný skin zbraně a 30 dní prémiového účtu. Ten vám po dobu aktivace poskytuje další skin zbraně a brnění, rozšiřuje městský sklad, přiděluje soukromý pozemek a dává další bonusy. Zbylé dva balíčky si řeknou o 46 a 93 eur, za což vám nabízejí více téhož.

Nejnovější články