Earthfall je další kooperativní střílečka pro 4 hráče
zdroj: tisková zpráva

Earthfall je další kooperativní střílečka pro 4 hráče

23. 5. 2018 9:45 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Hm, kooperace čtyř hráčů, apokalypsa v živé paměti, zombíci. Kde už jsem to jenom viděl? Jo! Už vím. A je mi jasné, že zde nemusím dotyčného průkopníka jmenovat. Ale dobře. Chystaná střílečka Earthfall je přeci jen jiná. Nebojujete totiž s hnilobnou nákazou, ale s emzáckou invazí. A to je přece něco úplně jiného, že?

Já se tvůrcům z Holospark ani nedivím. Hry ze subžánru „kooperace čtyř hráčů“ zkrátka mají něco do sebe, ať už jde o nepřekonanou zombie sérii Left for Dead, zlodějskou Payday 2, nebo třeba krysácký Warhammer: Vermintide 2. I chystaná Strange Brigade by mohla být dobrá sranda v partě kámošů. Tu však předběhne emzácký Earthfall, který dorazí na PC, PlayStation 4 a Xbox One 13. července.

Po herní stránce vás pravděpodobně nic nepřekvapí. Až ve čtyřech hráčích (tři z nich můžete nahradit AIčkem) čelíte brutální invazi z vesmíru, která si bere za cíl vyhladit veškerý život na naší krásné zasmogované planetě. A co čert nechtěl, jedině vy čtyři se s nimi dokážete měřit.

zdroj: Archiv

Tvůrci si pro vás připravili dvě příběhové kampaně rozprostřené mezi deset misí, jejichž náplní bude ustřelování hlav humanoidním, ovšem cizím návštěvníkům. Jde se s dobou, takže zbraně nenacházíte rozházené po zemi, ale tisknete si je v 3D tiskárnách. Na výběr máte z dvacítky kousků, čili svůj styl zde najde snad úplně každý.

S obranou perimetru vám vypomůže strategické rozmisťování barikád a automatických střílen, abyste si čas od času mohli alespoň na moment oddechnout. V případě Earthfall oželím absenci jakékoliv originality, když se na to bude dát koukat a herně nepůjde o nudnou šeď. Minimálně vizuál nepůsobí odbytě. Hra už je přes rok v Early Accessu na Steamu za 15 eur. Pokud vás zaujala, naskočte včas, protože v den vydání se její cena zdvojnásobí.

Nejnovější články