Brutálně těžký Sinner: Sacrifice for Redemption byl odložen, ale přidá verzi na Switch
zdroj: tisková zpráva

Brutálně těžký Sinner: Sacrifice for Redemption byl odložen, ale přidá verzi na Switch

12. 4. 2018 13:02 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Vykoupení přijde až na podzim. Sérií Souls inspirovaná supertěžká bojovka Sinner: Sacrifice for Redemption měla původně vyjít na jaře, ale místo toho se možná i díky blížícímu se remasteru Dark Souls o půl roku posune. Nezávislí vývojáři ze studia Dark Star nově nabytý čas využijí k portu na Switch, takže ve třetím kvartálu letošního roku hru uvidíte jak u Nintenda, tak na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Cesta za rozhřešením není pro hlavního hrdinu Adama jednoduchá. Musí se postavit sedmi smrtelným hříchům zosobněným strašlivými bossáky, ale má to jeden dost podstatný háček. Tenhle mocný, téměř neporazitelný veterán před bitvou musí něco obětovat. Schopnosti, statistiky, zkrátka něco cenného. Tím pádem bude s každým soubojem slabší a slabší.

Tyhle ztráty lze sice vybalancovat nově nabytým vybavením, ale stejně bude hodně záležet na tom, v jakém pořadí se do obřích monster a jejich pomocníků pustíte. Když někoho zabijete, ale v budoucnu zjistíte, že vaše oběť byla až příliš bolestivá a bez dané statistiky zkrátka nejste schopni pokračovat dál, můžete bosse oživit, což vám vrátí ztracenou sílu. Jen ho zkrátka budete muset zabít znovu, oslabení nějakým jiným způsobem.

zdroj: Archiv

Pro opravdové fajnšmekry je tu ještě možnost nabrat si všechny postihy úplně na začátku a pokusit se projít příběhem coby ten nejslabší z nejslabších. Tím by se měli uspokojit i ti největší masochisté, zatímco rozumnější hráči můžou postupovat co nejopatrněji a neobětovat víc, než je nezbytně nutné. Sinner: Sacrifice for Redemption ale bude i pro ně extrémně obtížnou výzvou.

Jediné, co mi do celého toho temného, smrtelně nebezpečného mixu vážně nesedne, je hlavní postava. Už její jméno, Adam, je takové zvláštně obyčejné pro monstrum v lidské podobě, které se vydává na nemožnou výpravu, jen aby ze sebe smylo čerň všech svých hříchů. Ale ještě podivnější jsou jeho fyzické proporce.

Opravte mě, jestli se mýlím, ale nepřijde vám, že jeho hlava je zkrátka příliš obrovská v poměru k tělu? Ze záběrů dostávám pocit, že se v brnění prochází nějaké přerostlé mimino, a strašidelná stylizace bossů takhle komiksovému ztvárnění rozhodně příliš neodpovídá.

Ovšem trailery jsou nakonec jenom trailery, a na konečný verdikt ohledně Adamovy batolivosti si budeme muset všichni počkat až do podzimu. Kdyby vám do té doby nesnesitelně chyběl klasický soulsácký zážitek, upřete své zraky k 25. květnu, kdy vychází zmiňovaný remaster Dark Souls.

Nejnovější články