THQ Nordic kupuje tvůrce World War Z a Zaklínače 3 na Switch
zdroj: tisková zpráva

THQ Nordic kupuje tvůrce World War Z a Zaklínače 3 na Switch

19. 2. 2020 16:20 | Byznys | autor: Šárka Tmějová |

Holdingová firma THQ Nordic AB, která se loni přejmenovala na The Embracer Group, aby se nepletla se svou rakouskou vydavatelskou dceřinou společností, opět vyrazila na nákupy. Do sestavy jednoho z největších evropských vydavatelů přibývá studio Saber Interactive, které proslavil velmi zdařilý loňský port Zaklínače 3 na Nintendo Switch a také jeho vlastní kooperativní zombie střílečka World War Z.

Švédská Embracer Group teď sestává z vydavatelství Koch Media / Deep Silver, THQ Nordic, Coffee Stain a Amplifier Game Invest. Holding zaměstnává přes 3 000 lidí po celé Evropě a drží celkem slušnou sestavu známých i menších značek: Saints Row, Dead Island, Darksiders, Metro, Kingdom Come, Goat Simulator, Kingdoms of Amalur, Satisfactory a mnoho dalších.

Saber Interactive a jeho pětice evropských poboček v Petrohradě, Madridu, Minsku, Sundsvallu a Portu zaměstnává přes 450 lidí. Embracer Group je podle informací japonského serveru Gematsu spolu s právy na World War Z odkoupil za 150 milionů dolarů (3,4 miliardy korun). Pokud společnost v nadcházejícím období splní určité podmínky, mohla by se celková částka pro bývalé majitele vyšplhat až na 525 milionů dolarů (12 miliard korun).

zdroj: Archiv

„Saber jsme měli v hledáčku delší dobu kvůli jeho dlouhé historii plné konzistentně kvalitních her. Jeho ambiciózní kroky k sebefinancování v posledních letech byly obzvlášť ohromující, zejména v případě World War Z, která prodala přes 3 miliony kusů. Saber zůstává samostatnou firmou v rámci Embracer Group, ale těšíme se na vzájemnou spolupráci, při níž mu chceme pomoct pozvednout jeho tituly na další úroveň,“ říká Lars Wingefors, zakladatel a šéf holdingové společnosti Embracer Group.

„Za 19 let nezávislé existence měl Saber pěkných pár nápadníků. V Embracer Group jsme našli perfektního partnera,“ dodává Matthew Karch, spoluzakladatel a šéf Saberu. Firma sama loni v říjnu odkoupila čtyřicetičlenné studio Bigmoon Entertainment se sídlem v Portu, které je součástí akvizice a má za sebou třeba závody Dakar 18.

zdroj: Archiv

Jelikož Saber Interactive vytvořil mimo World War Z hned několik zdařile optimalizovaných titulů pro Nintendo Switch, dá se předpokládat, že se spolupráce bude vyvíjet přesně tímto směrem. Portfolio THQ Nordic je nadité – že bychom si po Zaklínači 3 na Switchi zahráli třeba Kingdom Come: Deliverance?

Nejnovější články