Sony prodala přes 18 milionů kusů PS4 a v US spustí předplatné streamovací služby PlayStation Now
zdroj: tisková zpráva

Sony prodala přes 18 milionů kusů PS4 a v US spustí předplatné streamovací služby PlayStation Now

6. 1. 2015 12:41 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

Sony zaznamenala během vánočních svátků prodejní úspěch. Prodala 4,1 milionů kusů konzole PlayStation 4 a celosvětově se tedy dostala na metu 18,5 milionů prodaných kusů. Zároveň společnost oznámila počet předplatitelů PlayStation Plus, který dosahuje 10,9 milionů. Nejde ale o jediné novinky z tábora Sony.

Velké věci se dějí kolem streamovací služby PlayStation Now, která nabídne možnost streamování titulů z PS3 (ale časem i z jiných PS konzolí) na PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita a PlayStation TV (viz náš test). PlayStation Now už v USA funguje několik měsíců v otevřené betě, ale uživatelé si mohli půjčovat jen konkrétní tituly. Nyní Sony představila předplatitelský program, díky němuž se dostanete ke stovkám titulů z PS3 najednou v rámci předplatného.

Sony spustí předplatné v rámci PlayStation Now od 13. ledna v USA a ceny služeb jsou následující: měsíční předplatné vyjde na 19,99 dolarů (cca 460 Kč) a tříměsíční na 44,99 dolarů (cca 1160 Kč). V rámci předplatného se pak uživatelé dostanou k velkému množství her, které bude Sony postupně rozšiřovat.

Nemá cenu vyjmenovávat všechny hry, které jsou součástí předplatného, ale jmenuju třeba BioShock Infinite, Batman: Arkham City, skvělý a opomíjený Alpha Protocol, obě Darksiders hry, ICO, inFamous, Saints Row IV, Uncharted: Drake's Fortune či XCOM: Enemy Within. Kompletní seznam her, k nimž mají uživatelé přístup v rámci předplatného, najdete zde. V nabídce jsou ale i hry, které si může uživatel vypůjčit zvlášť. Ovšem přijde mi, že v rámci předplatného je nabídka her lepší, a hlavně se k samostatných titulům dostanete právě v rámci předplatného.

zdroj: YouTube.com

PlayStation Now působí atraktivně, ale je třeba zdůraznit, že nejde ani tak o lacinou cestu, jak se dostat ke spoustě her, ale především o cestu, jak si na PlayStation 4, Vitě a PS TV zahrát hry z minulé generace bez nutnosti pořizovat si starší konzoli.

PlayStation Now je stále v betě a krom vyjmenovaných herních zařízení by měla být do budoucna dostupná i pro chytré televize Bravia a Smart TV od Samsungu. V Evropě hodlá Sony spustit PS Now ještě v průběhu roku 2015.

Nejnovější články