Epic kutí kompetetivní online akci, na klidu to však nepřidá
zdroj: tisková zpráva

Epic kutí kompetetivní online akci, na klidu to však nepřidá

11. 7. 2013 16:12 | Byznys | autor: Ladislav Loukota |

Za starých časů analogové komunikace jsme s objevováním nových projektů museli čekat na oficiální odhalení vývojářů. Digitální šmírování nás tohoto břemene jednou provždy zbavilo a znovu se to potvrzuje v případě současných spekulací nad náborem nových vývojářů do Epicu, studia stojícího za Gears of War. Jak zjistil web CVG, společnost dle svého vývěsníku požadovaných pracantů hodlá vyvinout titul, který je zaměřen na "hráčovo postupování, silný důraz na předměty a dynamickou ekonomiku".

Možná se tedy můžeme těšit na další MOBA titul. Interní stav studia však svědčí všemu, jen ne výsledku, z něhož by hardcore hráči skákali radostí do stropu. CVG si dále všímá, že Epic Games na letošní přehlídce E3 takřka úplně chyběli. Současné náznaky však popírají, že by domnělý multiplayerový projekt byl zásadním dílem studia, jelikož má být vyvíjen spíše menším týmem. Přesto je třeba se mít před celkovou náladou na pozoru, jak naznačuje vývoj Epicu za poslední rok.

Epic totiž rozhodně prochází naprosto zásadní proměnou a nutno dodat, že ne každý fanoušek studia z ní bude nadšen. Jak známo, ze společnosti odešli vývojáři jako Cliff Bleszinski, Rod Fergusson nebo Chris Wynn (vývojář nedávné "šestkové" GoW: Judgment). Jedná se o zjevný důsledek loňského odkoupení 40% podílu společnosti čínskou sociálně-herní továrnou Tencent. Ruku v ruce s odlivem někdejší pro-akční elity a nabíráním vývojářů čehosi, co zní jako první fáze free-to-play projektu, je tak nasnadě, že Epic den za dnem přestává být tím, čím býval…

Nejnovější články