Ekonom z Valve bude v nové řecké vládě působit jako ministr financí
zdroj: tisková zpráva

Ekonom z Valve bude v nové řecké vládě působit jako ministr financí

27. 1. 2015 13:48 | Byznys | autor: Honza Konfršt |

Jméno Yanis Varoufakis vám asi příliš mnoho neřekne, vězte však, že tenhle chlapík z řeckých Athén má za sebou tři roky kariéry ve Valve. Zde dokázal hráčům vnuknout myšlenku, že mikrotransakce jsou hudbou budoucnosti. Yanis se zároveň zasadil o to, že mikrotransakce jako takové začaly napříč řadou titulů od Valve fungovat jako regulérní platební model. Na jeho blogu si můžete přečíst zajímavý příspěvek o tom, jak se k práci ve Valve vlastně dostal, a kterak byl osloven s prosbou o pomoc s vnitřní ekonomikou jednotlivých titulů.

Tento víkend se v Řecku konaly předčasné parlamentní volby a jasné vítězství slavila levicová opoziční strana Syriza. Nemá však sebemenší smysl se zde pouštět do jakýchkoli politických debat či přemýšlet, zda je to vlastně dobře či špatně. Pro nás je důležité to, že si ekonom v dnešní době může udělat jméno mimo jiné i tím, že pracuje jako finanční stratég a ekonom ve videoherní společnosti.

Je pochopitelné, že Valve není jen tak ledajakým zaměstnavatelem a v životopise se vyjímá jako málokterá jiná společnost. Z Valve už není moc kam stoupat, co se týká kariérního posunu. Yanis však jednu takovou cestu našel a vrátil se do své domoviny ve vítězném stylu. Právě se stranou Syriza totiž míří do vlády. Tam usedne na post ministra financí a spolu s programovým prohlášením své strany slibuje omezit vládní škrty a podpořit růst ekonomiky Řecka za pomocí investic. Potvrzení toho, že je to právě Yanis, kdo na postu ministra financí zamíří do vlády, přišlo skrze Twitter účet politického editora webu Sky News.

Yanis byl původně ve Valve angažován především proto, že měl potenciál nabídnout řešení propojení ekonomik virtuální a reálné měny, což se mu také ve finále podařilo. Nyní se však navrací do světa reálných peněz a vypadá to, že by v rodném Řecku mohl zúročit zkušenosti, které získal právě ve Valve. Nezbývá než jemu i Řecku popřát hodně štěstí a sledovat jeho další kroky.

Nejnovější články