Blizzard údajně zrušil neoznámený mobilní spin-off World of Warcraft
zdroj: Blizzard

Blizzard údajně zrušil neoznámený mobilní spin-off World of Warcraft

4. 8. 2022 10:51 | Byznys | autor: Šárka Tmějová |

Activision Blizzard a čínské vydavatelství NetEase údajně ruší neoznámené, ale hojně spekulované mobilní MMORPG ze světa World of Warcraft. Uvádí to server Bloomberg. Firmy se prý neshodly na finančních záležitostech a hru pro chytré mobilní telefony zrušily navzdory tomu, že na ní společně pracovaly přes tři roky.

NetEase měl rozpustit tým o více než stovce vývojářů, který pro neoznámené MMO tvořil obsah. Projekt s kódovým označením Neptune nikdy nebyl oficiálně oznámen, šéf Activision Blizzard Bobby Kotick nicméně potvrdil, že společnost chystá hned několik free-to-play mobilních titulů na motivy svých značek.

Neptune se tedy vydání zjevně nedočká. To samé platí i o variaci na Pokémon Go s tematikou Warcraftu s kódovým označením Orbis, kterou měl Activision zrušit těsně po oznámení své mobilní tower defense Warcraft Arclight Rumble. Taktéž čtyřletému předchozímu vývoji navzdory.

Ani NetEase, ani Activision se k záležitosti nevyjádřily, spekuluje se nicméně o tom, jaké následky mohou vzájemné neshody pro druhou jmenovanou společnost na čínském trhu mít. NetEase, druhá největší čínská technologická firma, totiž pro Activision v Číně zajišťuje vydávání zbytku portfolia – západní společnosti tam bez místního prostředníka své hry jinak dostat nemohou.

Firmy zároveň společně vytvořily nedávno vydané mobilní MMORPG Diablo Immortal, kterému se navzdory kritizovanému monetizačnímu modelu komerčně výborně daří.

Pokud by se firmy rozkmotřily nadobro, má Activision Blizzard stále v záloze čínskou jedničku – Tencent stojí za mobilní adaptací série Call of Duty, která je finančně taktéž velmi úspěšná.

Nejnovější články