Víme, kolik se prodalo nových konzolí ve Velké Británii
zdroj: Vlastní foto autora

Víme, kolik se prodalo nových konzolí ve Velké Británii

5. 3. 2021 11:33 | Bleskovky | autor: Patrik Hajda |

Patřičné britské asociace se pochlubily zajímavými čísly z tamějšího herního průmyslu za rok 2020. Prozradily například, kolik kusů jakých konzolí si našlo nové majitele. Nejvíc nás zajímá nová generace, kde zvítězil PlayStation 5 se 450 tisíci prodanými kusy nad Xboxem Series X/S s 310 tisíci.

Dále se prodalo na 290 tisíc Xboxů One a na 450 tisíc PlayStationů 4. Všechny je ale převálcoval Switch, který si za celý rok v UK zvolilo kolem 1,5 milionu hráčů. Čísla nové generace jsou logicky ovlivněná jak pozdním vydáním, tak omezenou dostupností. PS5 i tak značí výdělky 5,8 miliardy, Xbox Series X/S má 3,6 miliardy a Switch přes 11 miliard korun.

Report dále uvádí data z prodejů 20 nejúspěšnějších her v čele s FIFA 21, Call of Duty: Black Ops Cold War a GTA V (neuvěřitelné). Porovnává také poměry digitálních a fyzických verzí. Zaujmou zejména singleplayerové hry jako Assassin's Creed Valhalla, The Last of Us: Part II a Spider-Man: Miles Morales, u nichž digitální distribuce činila pouhých 40-32 %. Více zde.

Nejnovější články