Na chystané handheldové konzoli Pocket si zahrajete hry z Game Boye, Game Gearu i Lynxu
zdroj: Analogue

Na chystané handheldové konzoli Pocket si zahrajete hry z Game Boye, Game Gearu i Lynxu

28. 7. 2020 13:24 | Bleskovky | autor: Patrik Hajda |

Letos sice napjatě očekáváme příchod nové generace konzolí od Sony a Microsoftu, ale vedle zavedených hráčů vznikají i jiné, zajímavé a potenciálně průšvihové projekty. Jedním z jich je nová retro konzole Atari VCS nebo třeba handheld Pocket od firmy Analogue, o kterém teď bude řeč.

Cílem Pocketu s výdrží 6–10 hodin není dát prostor novým menším hrám, ale umožnit vám hrát spoustu existujících prastarých kousků z mnoha systémů na jedné konzoli. Jak to funguje? Jednoduše vezmete původní cartridge z Game Boye, vrazíte ji do Pocketu a hrajete. S přikoupitelnými adaptéry pak rozchodíte i hry z konzolí Game Gear, Neo Geo Pocket Color, Lynx a další.

Konzole má v sobě dokonce zabudovaný program Nanoloop pro tvorbu hudby, půjde připojit k počítači, podporuje hraní mezi konzolemi a připojení až čtyř ovladačů. V nabídce bude spousta příslušenství odemykající další možnosti.

Předobjednávky Pocketu startují 3. srpna, konzole vstoupí na trh příští rok v květnu. Více informací najdete na oficiální stránce a v sáhodlouhém twitterovém příspěvku.

Nejnovější články