Další sen umírá: Dreams ukončují komunitní a kurátorskou podporu
zdroj: Vlastní foto autora

Další sen umírá: Dreams ukončují komunitní a kurátorskou podporu

22. 3. 2024 10:00 | Bleskovky | autor: Adam Homola |

Po výrazném propouštění ve studiu Media Molecule se chystá i velká změna v přístupu ke komunitní a kurátorské podpoře kreativní platformy a hry v jednom - Dreams. Vývojářské studio se o chystané změny podělilo v příspěvku na blogu, kde popsalo přechod do fáze, kdy se má Dreams stát soběstačnou platformou.

V praxi to ale znamená konec kurátorského týmu, což ovlivní funkce, jako je playlist DreamSurfing a workshop DreamShaping, jejichž podpora skončí v polovině dubna. Tento krok souvisí se zavedením nových playlistů a vylepšeného systému Dreams Recommender, jehož cílem je zdokonalit objevování nové tvorby v rámci komunity Dreams.

V souvislosti s těmito změnami plánují Media Molecule zavést na titulní straně playlisty roztříděné podle témat, které budou spolu s doporučovacím systémem sloužit k prezentaci dynamického výběru uživatelských výtvorů.

Cílem této strategie je udržet ekosystém hry alespoň nějakým způsobem při životě, když už se ve studiu propouští a když hra očividně nemá a nebude mít ze strany Sony takovou podporu, jakou by zasloužila. Dreams jako takové by ale nemělo být zatím vyřazeno z provozu a hra má fungovat i nadále. Jen holt nevyhnutelně, společně s údajně nedávno zrušeným údajným PC portem, pomalu umírá.

Nejnovější články