V Sony prý chystali PC a PS5 port Dreams s ray-tracingem, kvůli propouštění ho ale měli zrušit
zdroj: Vlastní foto autora

V Sony prý chystali PC a PS5 port Dreams s ray-tracingem, kvůli propouštění ho ale měli zrušit

3. 2. 2024 8:00 | Novinky | autor: Adam Homola |

Že se na PC a PlayStation 5 postupně dostává celá řada her z PlayStationu 4, není žádným tajemstvím a je jen otázkou času, než dostaneme další takové oznámení. Naprosto dokonalým kandidátem na port by přitom byla „hra“, nebo možná lépe řečeno platforma Dreams.

Ta vyšla ke konci aktivního cyklu PlayStationu 4, v roce 2020 a od Patrika si v recenzi vysloužila krásnou devítku. Už tehdy si ale Patrik tak trochu stěžoval na omezení PS4. U Dreams bylo jednoduše od začátku očividné, že právě na PC a PS5 by hra skutečně vynikla a mohla by naplnit svůj obří potenciál.

Bohužel se tak nejspíš nestane. Žádný port sice oficiálně oznámen nebyl, ale údajně se na něm v Media Molecule pracovalo. Jenže pak přišlo propouštění a Sony port měla zrušit. S informacemi o existenci potenciálního portu přišel Lance McDonald, známý hacker a dataminer, během nedávného livestreamu, jak reportuje server Wccftech.

McDonald, který informace prý získal od testera zapojeného do projektu, uvedl, že port byl před svým náhlým zrušením téměř dokončen. Měl obsahovat pokročilá technická vylepšení, včetně podpory ray-tracingu a ovládání myší a klávesnicí pro verzi pro PlayStation 5.

Dreams na PC by pro Sony znamenaly významný skok, ostatně jen si představte ten potenciál modifikací. Bohužel, pokud má McDonald pravdu, už se toho nedočkáme. Dreams tak zůstanou zastrčené a zapomenuté jen a pouze na PS4, což je obrovská škoda.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články