Seznam her, se kterými bude Wii U startovat v Evropě
zdroj: tisková zpráva

Seznam her, se kterými bude Wii U startovat v Evropě

14. 9. 2012 11:49 | Téma | autor: Adam Homola |

Datum, kdy se dočkáme konzole Wii U, už známe. O české ceně zatím můžeme jen spekulovat, ale o titulech, které na novou konzoli od Nintenda vyjdou, spekulovat netřeba. A vypadá to, že se Nintendo poučilo jak ze svých, tak konkurenčních launchů konzolí a na start Wii U připraví velkou spoustu her, takže bude z čeho vybírat. Pokud si na Wii U brousíte zoubky, můžete se těšit na velké first party hry a nemálo starších 3rd party her, upravených pro nový hardware.

Jak se ale v posledních letech stalo nemilým zvykem, vydavatelé hardwaru začínají rozdělovat spuštění konzole na dvě etapy: launch a launch window. To znamná hry, které vyjdou hned první den společně s novou konzolí, a pak hry, které vyjdou ve “startovním okénku” - což v případě Wii U Nintendo definuje jako období mezi 1. prosincem tohoto roku a 31. březnem příštího roku.

Na samotný start konzole si Nintendo a jeho partneři připravili devět her. Do startovního okénka se jich podařilo vměstnat rovnou 28 a to včetně některých zvučných jmen. Na 30. listopadu, kdy se Wii U začne prodávat, budou připravené následující kousky:

- FIFA 13

- Mass Effect 3: Special Edition

- Nano Assault Neo

- New Super Mario Bros. U

- NintendoLand

- Rayman Legends

- Trine 2: Director’s Cut

- Toki Tori 2

- ZombiU

Poměrně silný lineup, i když čtyři hry jsou už staršího data. Pěkné ale je, že si Nintendo připravilo na launch takový těžký kalibr, jakým je New Super Mario Bros U. Mario táhne vždycky a toho posledního, New Super Mario Bros. Wii, se prodalo přes 25 milionů kusů. Špičkové prodeje, vzhledem k tomu, že se jedná o hru na jedinou platformu.

Startovní okénko má taky několik zajímavých kousků a rozptyl je už výrazně širší a vybere si prakticky každý:

- 007 Legends

- Aliens: Colonial Marines

- Assassin’s Creed III

- Batman: Arkham City Armored Edition

- Call of Duty: Black Ops 2

- Darksiders II

- Disney Epic Mickey 2: The Power of Two

- Game & Wario

- Game Party Champions

- Just Dance 4

- Lego City: Undercover

- Madden NFL 13

- Marvel Avengers 3 Ultimate

- NBA 2K13

- Ninja Gaiden: Razor’s Edge

- Rabbids Land

- Rise of the Guardians: The Video Game

- Runner 2: Future Legend of Rythm Alien

- Scribblenauts Unlimited

- SING Party

- Skylanders Giants

- Sonic & All-Stars Racing Transformed

- Sports Connection

- Tank! Tank! Tank!

- Tekken Tag Tournament 2: Wii U Editiion

- Transformers Prime

- Warriors Orochi 3 Hyper

- Your Shape: Fitness Evolved 2013

Slušná řádka her, což? Opět je zde příjemný mix hardcore her pro tradiční hráče a casual hříček pro hráče příležitostné. I kdyby ale většina z nich vyšla až někdy v únoru či březnu, tak pořád bude přes svátky co hrát. Nintendo navíc nemusí letos řešit žádnou herní konkurenci - next gen vyjde až příští rok, žádný nový handheld se nechystá.

Trochu toho větru z plachet by ale mohlo Nintendu ubrat Apple. Ten bude ke konci září vydávat nový iPhone 5, který je už pro mnohé (společně s iPadem) naprosto dostačující herní stroj. A i když bude Wii U vycházet až o necelé dva měsíce později, budou se iPhony 5 hojně nakupovat na Vánoce.

Trumf v rukávu New Super Mario Bros. U ale určitě nezklame a fanoušci Nintenda vezmou obchody útokem, to je bez debat. Letos bude určitě vyprodáno, ale mnohem zajímavější bude sledovat prodeje Wii U v příštím roce, kdy opadne launchová vlna, fanbojs se nabaží, vyjde nový iPad (možná i ten menší konečně) a na konci roku pak (pravděpodobně) další generace konzolí.

Nejnovější články