Update: Wii U odstartuje v Evropě 30. listopadu
zdroj: tisková zpráva

Update: Wii U odstartuje v Evropě 30. listopadu

13. 9. 2012 16:08 | Hardware | autor: Petr Poláček |

Udpate 16:08 - Prezident Nintendo Europe, Satoru Shibata, během prezentace Nintendo Direct oznámil, že konzole Wii U se začne v Evropě prodávat 30. listopadu 2012, a bude to ve dvou verzích. Bílá, základní, verze nabídne konzoli, AC adaptéry, tabletový ovladač, stylus a 8 GB flash interní paměti. Černá, premium, verze nabídne to samé, jen flash paměti bude 32 GB a navíc bude v balení k dispozici nabíjecí dock pro tabletový ovladač, stojany, sensor bar známý z Wiička a členství v programu Nintendo Network, které hráče odměňuje za nákupy v Nintendo e-shopu body a zaručuje mu 10% slevu při nákupu nových her (digitálně).

Bohužel jsme se nedozvěděli cenu ani jedné z verzí, protože ty si prý distributoři v jednotlivých zemích Evropy nastavují sami. Brzy se tak cenu Wii U dozvíme (doufejme) od Conquestu, zdejšího oficiálního distributora Nintenda. Informace o dokoupitelných periferiích a chystaných titulech vám ještě dnes přineseme v samostatném článku, až si informace hezky utřídíme :) Jen pro info, v USA se Wii U začne prodávat už 18. listopadu, přičemž základní verze bude stát 299 dolarů a premiova verze 349 dolarů.

Původní zpráva - Japonci už mají jasno, my se detailů dočkáme až dnes po 16:00. Chystaná konzole Wii U od Nintenda se v zemi vycházejícího slunce začne prodávat od 8. prosince 2012 ve dvou základních hardwarových variantách (a v černé a bílé barvě). Průměrný japonský Nintendo fanoušek si bude moci zvolit buď základní variantu s 8 GB zabudované flash paměti, jedním tabletovým ovladačem, tabletovým stylusem, AC adaptéry pro konzoli i ovladač a HDMI káblíkem za 26 250 jenů, což je v přepočtu zhruba 6400 Kč, nebo prémiovou variantu za 31 500 jenů, což je v přepočtu něco málo přes 7650 Kč.

 

Prémiová verze přitom nabídne 32 GB zabudované flash paměti, tabletový ovladač se stylusem, AC adaptéry pro konzoli i ovladač, HDMI kabel, stojánky na dobíjení a odložení ovladače a další maličkosti. Samotný tabletový ovladač se bude v JPN prodávat za 13 440 jenů (cca 3260 Kč), zatímco Wii U Pro Controller, což je de facto klasický gamepad, Japonce přijde na 5 040 jenů, tedy v přepočtu na zhruba 1220 Kč.

Ovladače tedy rozhodně nejsou laciné, ale jak upozorňuje CVG, v současné chvíli nebyla pro Wii U oznámena hra, která by využívala dva tabletové ovladače naráz – většinou jde v multiplayeru o kombinaci tabletového Wii U ovladače s ovladači pro Wii.

Při launchi v Japonsku vyvrhne Nintendo do oběhu tituly Nintendo Land a New Super Mario Bros. U, které budou dostupné v krabicové i digitální podobě. K Wii U totiž bude přilepená digitální služba Nintendo Network umožňující nákup her a jiného obsahu s 10% slevou a za body, které pak asi bude možné využít při dalších nákupech – roční předplatné této služby získají majitelé Premium verze konzole automaticky, ostatní si to budou muset zaplatit, ale ceny zatím na světlo boží nevylezly.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Kdy Wii U odstartuje v Evropě či v Americe, to se dozvíme dnes odpoledne. Pro nás bude důležité, abychom sledovali přímý přenos Nintendo Direct konference od 16:00 našeho času za tímto odkazem. Dozvíme se cenu konzole, nabízené hardwarové varianty, launchové hry od Nintenda a další detaily pro evropský trh – nedlouho poté snad Conquest zveřejní i potřebné informace platné výhradně pro tuzemský trh  - jak všichni víme, cena v ČR a SR se od té evropské může dosti výrazně lišit.

Už několik týdnů se ale spekuluje, že zatímco v Americe se Wii U začne prodávat koncem listopadu, Evropa na tom bude stejně jako Japonsko a nová mašina zde vykročí mezi zákazníky až v prosinci. Uvidíme.

Konzoli Nintendo Wii U si v ČR a SR vůbec poprvé budete moci vyzkoušet na blížícím se veletrhu videoher a interaktivní zábavy For Games, který se ve dnech 27. – 30. září 2012 uskuteční v Praze Letňanech, podrobnosti se dozvíte v tomto článku.

Nejnovější články