PC verze českého dungeonu The Keep vyjde už 16. března
zdroj: tisková zpráva

PC verze českého dungeonu The Keep vyjde už 16. března

10. 3. 2017 12:11 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Český krokovací dungeon The Keep Aleše oslnil především svým systémem kouzlení a z recenze si odnesl zaslouženou osmičku. Velký háček pro spoustu lidí ovšem představoval fakt, že hra vyšla exkluzivně pro Nintendo 3DS. Studio Cinemax, jehož šéf Lukáš Macura navštívil poslední Fight Club, se naštěstí rozhodlo tohle opomenutí napravit, takže pokud máte chuť na tuzemské dobrodružství připomínající například Legend of Grimrock, označte si v kalendáři 16. březen, kdy The Keep vyjde na Steamu.

Pakliže nemáte chuť na pročítání fantasticky čtivých recenzí či sledování vynikajících podcastů, podívejte se aspoň na nový trailer (bez superlativů). Ten v rychlosti shrnuje, co přesně můžete od hry čekat, a doprovází to ilustračními záběry přímo z hraní. Můžete tak pozorovat hrdinného dobrodruha na mágovražedné misi, kterak postupuje titulní věží stále vzhůru, seká do nepřátel mečem, zasypává je ohněm, ledem i elektřinou, překonává nejrůznější pastičky a hádanky…

zdroj: Archiv

Jak už jsem zmiňoval, velkou předností je hlavně magie. Člověk by to od hry s real-timovým soubojovým systémem možná ani nečekal, ale skládání run přesně do takových útvarů, jaké se vám hodí, a následné pátrání v paměti, co že se vlastně stane, když vykouzlíte tenhle či onen sloupeček, zní jako kardinální zábava pro všechny, kdo se v jedenácti letech nedočkali vytoužené sovy s dopisem. Jen se připravte, že některé obskurnější hádanky vás přesně dle žánrových tradic dovedou na okraj šílenství. Ale to už je riziko povolání.

Nejnovější články