Microsoft chce zavřít kdysi uznávané studio Lionhead a ruší vývoj Fable Legends
zdroj: tisková zpráva

Microsoft chce zavřít kdysi uznávané studio Lionhead a ruší vývoj Fable Legends

7. 3. 2016 17:29 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

Každá pohádka jednou končí a zdá se, že konce dosáhla i odysea kdysi renomovaného studia Lionhead. Microsoft oficiálně oznámil, že ruší vývoj Fable Legends a začíná se zaměstnanci řešit navrhované zavření britského studia. V korporátní řeči to znamená, že konec studia je takřka jistotou - ostatně i zbytek tiskové zprávy hovoří o Lionhead jako o uzavřené záležitosti. Nejde ale o jediné ztráty, katova sekera dopadla i na hlavu dánského studia Press Play a jejich multiplayerový survival Projet Knoxville.

Pro kooperativní multiplayerovku Fable Legends a studio Lionhead jde o poměrně překvapivou zprávu, protože hra se měla po čtyřech letech vývoje konečně dostat do fáze otevřené bety. Zdá se ale, že právě aktuální stav hry studiu definitivně zlomil vaz. Ostatně, Fable Legends nebudila ani zdaleka takový zájem, jaký si asi Microsoft sliboval a protahovaný vývoj hrozil ještě většími finančními ztrátami.

Multiplayerová survival akce Project Knoxville byla představená loni v srpnu a největší zájem vzbudila tím, že na něm pracují právě Press Play - tvůrci Max: The Curse of Brotherhood. Hry už se ale nedočkáme, protože Hanno Lemke se jasně vyjádřil, že Microsoft studio zruší. S koncem studia je tedy jasné, že už se nedočkáme ani dungeon crawleru Dwarka.

zdroj: Archiv

Ačkoliv se z úvodu tiskové zprávy zdá, že by mohlo studio Lionhead přežít, její konec už zní prakticky beznadějně: „Členům Lionhead a Press Play musíme za jejich přínos Xboxu a hraní poděkovat.“

Osobně bych především v kontextu Lionhead zmínil, že bývalý tým Petera Molyneuxe stojí především za Black & White a vynikajícím RPG dvojkou Fable: The Lost Chapters a Fable II. Nicméně třetí díl už měl spoustu slabin a experiment Fable Legends prostě nevypadal zajímavě.

Nejnovější články