Zabíjení Goliáše v interaktivním videu z Evolve
zdroj: tisková zpráva

Zabíjení Goliáše v interaktivním videu z Evolve

24. 4. 2014 15:50 | Video | autor: Aleš Smutný |

Tak mám nový titul, na který se těším. Evolve od Turtle Rock Studios od oznámení koncepčně znělo velmi nadějně a nyní po první pořádné předváděčce v rámci interaktivního záznamu z jednoho zápasu potvrzuje, že nejde o naděje plané. Nemusíte slyšet na to, že tohle studio má na triku Left 4 Dead, prostě se podívejte na onen záznam z hraní.

Podotýkám, že jde o interaktivní trailer, takže můžete přepínat mezi jednotlivými povoláními (psali jsme o nich tady a tady) a Goliášem (viz článek o jeho schopnostech). Navíc si můžete zapnout komentář, který je možná občas až moc nadšený, ale dozvíte se pár užitečných informací o principech hry.

Připomeňme, že v každé aréně proti sobě stojí čtveřice zkušených lovců monster a Goliáš, zmutovaný obřík, který navíc umí i dále mutovat. Pro úspěch lovců bude klíčová spolupráce a správná taktika, pro úspěch Goliáše hlavně ta správná taktika. Líbí se mi, jak je první vývojový stupeň Goliáše "křehký" a je třeba, aby utíkal a sbíral síly na mutaci.

Evolve 14/4 zdroj: tisková zpráva

Stejně tak skvělé mi přijde zapojení přírody do akce, kdy Goliáš využívá místní faunu jako zdroj regenerace, zatímco lovci jí občas musí čelit se skoro větším nasazením, než Goliášovi. Ostatně, moment, kdy je lovec, který se nemoudře zdržel ve vodě, sežrán mluví za vše. Evolve takto na první pohled působí jako dobře vyladěný, náročný, kooperativní (a za Goliáše alespoň taktický) zážitek.

Je jasné, že spolupráce lovců bude klíčová. Každé povolání má svou roli a ve hře je jak ukázáno, tak několikrát zopakováno, že každá ztráta je pro tým nebezpečná až fatální. Zároveň to ale klade i nároky na Goliáše, který musí postřehnout, že třeba může ulovit osamělého lovce a nebo, že jeden z protivníků padl za oběť přírodě. Stopování a využívání prostředí, Griffinových loveckých harpun a mobilní arény asi bude klíčové pro správné aplikování taktiky a omezení pohybu Goliáše. Evolve vyjde v druhé polovině roku, snad do září, na PC, Xbox One a PlayStation 4.

Nejnovější články