Za dva týdny můžete vypustit z řetězu své božské síly v Reprisal Universe
zdroj: tisková zpráva

Za dva týdny můžete vypustit z řetězu své božské síly v Reprisal Universe

2. 9. 2014 15:36 | Video | autor: Aleš Smutný |

Před dvěma lety se Petr oprávněně rozplýval nad freewarovým projektem Reprisal, který byl velkou poctou původní Populous, a který vznikl jako rekonvalescence designéra Jona Caplina. Povedená variace na hru na (za) boha se nyní dočká moderního faceliftu v předělávce, či vylepšení jménem Reprisal Universe.

V něm stanete v čele malého kmene, který musí bojovat s třemi ostatními a pomocí totemických schopností můžete využívat své božské síly. Celkem zde bude 15 takových schopností, které můžete posílit pomocí pětice zázračných totemů, díky čemuž rozpoutáte velmi selektivní apokalypsu pro své nepřátele.

Reprisal Universe nabídne 34 planet a 184 ostrovů, na kterých budete moci deprimovat své protivníky rozličnými zemi ničícími triky. A když bude nejhůř, možná přijde na pomoc i socha. Zajímavé je, že skrze internet budou do vašeho světa podepsáni i jiní hráči, protože vy budete jednotlivé ostrovy objevovat a prozkoumávat a ty následně budou sdíleny napříč hrami. Co jsem pochopil, nepůjde tu v multiplayeru soupeřit, ale případné objevování a sdílení těchto objevů napomůže oběma spolupracujícím hráčům.

Samotná hra je procedurálně generovaná, alespoň zpočátku. Tvůrci z Electrolyte ale vysvětlují, že pak už přijde na řadu sdílení s ostatními hráči, takže nebude procedurálně generovaný celý svět. Takže budete objevovat i ostrovy, na kterých už se podepsali jiní hráči. Doufejme, že slušně... Reprisal Universe vychází na Steamu 15. září, takže finále jeho cesty můžete sledovat zde. Pokud byste měli chuť na původní Reprisal, můžete si jej zahrát na této adrese.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články