Watch Dogs 2 představuje hackerské odbojáře z DeadSecu i Dušana Němce
zdroj: tisková zpráva

Watch Dogs 2 představuje hackerské odbojáře z DeadSecu i Dušana Němce

26. 9. 2016 10:08 | Video | autor: Aleš Smutný |

Jak se zdá, rok 2016 bude rokem angličtinou zdeformovaných českých jmen. Po Deus Ex: Mankind Divided je novým českým jménem v AAA hře Dušan Němec, hlavní záporák Watch Dogs 2. Ten se vrací v traileru, který se primárně věnuje DeadSecu, uskupení mladých hackerů a rebelů, kteří stojí proti jeho snahám o ovládnutí klíčových pozic v americké ekonomice i politice.

Na rovinu, nejsem si jistý, zda za to může fakt, že věkově je mi blíž Němec a nebo to, že nenosí masku, na které se ukazují emoji, případně nebojuje kulečníkovou koulí na provázku, ale raději bych hrál za hlavního záporáka, než hrdinu a jeho spojence.

Oceňuji, že se Ubisoft odvažuje hledat nové hrdiny, než je zajetý standard „rázný bijec se strništěm či plnovousem“, ale celý DeadSec na mne působí ryze iritujícím způsobem. Rozčílení mladiství, kteří vypouští věty jako „tohle je systémová nespravedlnost na té nejvyšší úrovni“ ve mně vyvolávají spíše úsměv, než touhu vrhnout se do boje po jejich boku.

Je to o to bizarnější, že z těch pár replik, které slyšíte od Němce je on tím racionálněji uvažujícím. Ano, lidem je jedno, jak systém funguje, hlavně když funguje. A střílení z pomalovaného granátometu a kradení aut prostě nevypadá jako způsob, jak systém napravit a ukázat hlavnímu padouchovi, že takhle to nejde dělat. Úsměvná je ještě jedna věc. S prakticky totožnými motivy pracovala třeba poslední DmC – Devil May Cry a i přes všechny ty démony a magii vypadal celý ten punkový boj proti systému příčetněji.

Trochu tak mrzí, že v tom všem stylu se ztrácí nové prvky hratelnosti, které už od E3 (viz video) nevypadají špatně. Bodů, které půjde ovládat v běžném prostředí, by mělo být mnohem víc, než v prvním dílu a celkově by hratelnost a možnost řešení jednotlivých situací měly být flexibilnější a umožňovat jak pečlivé plánování, tak improvizaci, která nezahrnuje jen střílení z automatu. Zda dokáže vykompenzovat i hrdinu, který nemusí každému sednout je ve hvězdách. Watch Dogs 2 vyjde 15. listopadu na PC, PS4 a Xbox One.

zdroj: Archiv

Nejnovější články