Vývojářský deníček strategie Valhalla Hills ukazuje svého domácího Vikinga
zdroj: tisková zpráva

Vývojářský deníček strategie Valhalla Hills ukazuje svého domácího Vikinga

26. 8. 2015 12:31 | Video | autor: Aleš Smutný |

Vikinská strategie Valhalla Hills se žánrově odkazuje k druhým Settlers, ostatně sdílí s nimi šéfa designu Thomase Häusera. Momentálně se nachází v early access verzi a v prvním velkém vývojářském deníčku představuje základní herní prvky a to humornou formou. Tedy humornou z pohledu vývojářů, osobně bych řekl, že na stereotypu o podivném německém humoru něco bude…

Nicméně když se oprostíme od chlapíka zabíjejícího vysavače, hlavní je popisování jednotlivých herních mechanik. Tvůrčí tým Funatics zjevně ví, kam chce Valhalla Hills směřovat. Budovatelská strategie se prolíná s bojovou fází, která charakterizovala Settlers, ovšem tentokrát se vše odehrává v kontextu vikinské osady, v níž se nachází bojovníci, které naštvaný Ódin nepustil do Valhally.

Inovaci v žánru by mohla přinést hratelnost, která trochu nakoukne k rogue-like prvkům, které podpoří také procedurálně generovaná mapa, na níž budou vaši válečníci a válečnice s rohatými přílbami přebývat. Pokud byste se nechtěli pouštět do early accessu, který je momentálně za pěkných 16 euro, vyčkejte na konec roku, kdy by hra měla vyjít v plné verzi.

zdroj: Archiv

Nejnovější články