Vývojářský deníček Gears of War: Ultimate Edition vysvětluje, jak přistoupit k remasteru
zdroj: tisková zpráva

Vývojářský deníček Gears of War: Ultimate Edition vysvětluje, jak přistoupit k remasteru

30. 7. 2015 15:17 | Video | autor: Aleš Smutný |

„Nechtěli jsme znovu vytvořit zažité herní mechaniky,“ vysvětlují tvůrci remasterované verze první Gears of War, která vyjde v rámci Ultimate Edition. O to jde při tvorbě podobných herních návratů především, tedy zachovat to, čím hra uspěla a přidat drobné zásahy designérským štětcem, které ji dokáží naservírovat i současnému publiku bez nějakých velkých problémů. Přesně tomu se věnuje také nejnovější vývojářský deníček této edice.

Bylo by asi zajímavé sledovat, jak moc první hra zestárla ve smyslu ovládání, protože se osobně přiznám, že mi postupný vývoj od jedničky do trojky nepřišel z hlediska třeba využití krytu a jemných nuancí ovládání tak odlišný. Jenže, jak autoři uvádí, rozdíl tu byl znatelný a to právě v tomto kontextu a ne třeba grafickém (protože první hra vypadala ve své době skvěle). Jak se z deníčku zdá, rozdíly tu byly a to poměrně výrazné.

Dle vyjádření tedy alespoň co do jemných součástí ovládání a interakce s okolím, stejně asi jako ve více viditelných vychytávkách bude mít Ultimate Edition mnohem blíže ke Gears of War 3, která představuje asi vrchol celkového vývoje z hlediska designu. Zahlédnout ale samozřejmě můžete i novou grafiku. Gears of War: Ultimate Edition vyjde 25. srpna na Xbox One a s blíže nespecifikovaným zpožděním na PC.

zdroj: Archiv

Nejnovější články