Vyšla Sheltered, strastiplná cesta za přežitím v postapokapytické pustině
zdroj: tisková zpráva

Vyšla Sheltered, strastiplná cesta za přežitím v postapokapytické pustině

16. 3. 2016 10:02 | Video | autor: Honza Konfršt |

Sheltered dle předchozích slibů opouští vody early access a tuto postapokalyptickou adventuru s RPG prvky nyní můžete koupit na PC i na konzolích. Hra se točí okolo rodiny, jejímž jediným úkolem je přežití v nehostinné pustině ve světě zničeném apokalyptickou událostí. Hráče staví do role hlavy rodiny, která na vše dohlíží. 

Ve Sheltered budujete důmyslný úkryt, k tomu řešíte náhodně generované situace a především se staráte o blaho a přežití svých svěřenců. Nebezpečí přitom poskytuje postapokalyptická pustina až příliš. Vydání hry doprovází i trailer a video, která dává nahlédnout do zákulisí vývoje. Vývojářský deníček nese název Road to Launch a popisuje poslední kroky, které vedly k přechodu z early accessu do plné verze.

Ve videu hovoří zakladatelé studia Unicube – Sonny Meek a Dean Foster. Tato dvojka se poznala před lety a začali si rychle notovat. Foster tehdy začal studovat design her a i díky tomu se duo rozhodlo vytvořit vlastní hru.

zdroj: Archiv

První nápady na Sheltered na sebe nenechaly dlouho čekat – koncept hry vznikl v rámci 48 hodinového gamejamu Ludum Dare, jehož téma tehdy bylo „Beneath the Surface“ („Pod povrchem“). Oběma tehdy bylo jasné, že Sheltered za 48 hodin nedokončí a že by bylo hloupé promarnit kvalitní nápad na prostý gamejam – a tehdy vznikla idea na vývoj nezávislého titulu.

Po prvotním nápadu už brzy následoval Kickstarter, kontakt s vydavatelem Team17, smlouva, růst vývojářského týmu, vstup hry do programu early access, první prodejní úspěchy a odtud už to vlastně známe. 18 měsíců po začátku celé odyssey je Sheltered venku a na Steamu jej hráči hodnotí velmi pozitivně.

Co se poslední aktualizace týče, tak ta přináší především bohatší tutoriál usnadňující vstup do hry nováčkům a možnost přesunovat se mezi úkryty. Ale pozor, nelze se vracet do těch už jednou opuštěných a hráči také mohou při přesunu přijít o své dosavadní mazlíčky.

Novinkou jsou také žebříčky nejlepších hráčů a podpora achievementů napříč všemi platformami. Chybět také samozřejmě nesmí ani spousta nových úkolů i výzev a řada opravených chyb. Pohled na hru a také spoustu pochvalného plácání po zádech obsahuje i nejnovější trailer.

zdroj: Archiv

Nejnovější články