Vrazit si jehlu do oka vůbec nebolí, říkají "záporáci" z Prey
zdroj: tisková zpráva

Vrazit si jehlu do oka vůbec nebolí, říkají "záporáci" z Prey

1. 4. 2017 12:15 | Video | autor: Václav Pecháček |

I když by mě docela lákalo umět někoho zapálit pouhou myšlenkou, telekineticky přitahovat objekty nebo se dle chuti měnit v předměty denní potřeby, stejně bych nabídky společnosti TranStar, zlé (?) korporace v Prey, asi nevyužil. Tak nějak se nemůžu dostat přes skutečnost, že jejich neurální modifikátor si musíte zapíchnout přímo do oka. V novém PR videu se sice korporace chlubí, že jehličky jsou ultra tenké, a celý proces je pohodlnější než kdy dřív, ale…

Je to podobná situace jako v Bioshock, kde jsem měl z brutální animace vražení plasmidu do vlastní žíly nějakou dobu noční můry. A Bioshock vlastně vcelku připomínají i některé schopnosti, zvlášť tedy ty elementální. V minulém videu jste se mohli dozvědět, že do vašeho arzenálu bude patřit oheň s elektřinou, a právě ovládání prvního zmiňovaného živlu je důkladně popsáno v tomto videu.

Sloupy plamene vyvolané buď přesně ve chvíli, kdy chcete, nebo když některý nepřítel došlápne na předem určené místo, zní velmi užitečně. Telekinezí můžete zvedat a házet předměty, na dálku můžete hackovat různá zařízení či zadávat hesla. Celkem zábavně vypadá i kinetická detonace, která všechny v okolí vymrští do vzduchu, a pak tu samozřejmě je dnes už provařený trik změny v nějakou věc podle vzoru mimozemských Mimiků.

zdroj: Archiv

Je fajn, že i v rámci jednotlivých schopností najdete určitou variabilitu. Pokud všechny své bodíky naházíte do hrátek s ohněm, nemusí to nutně znamenat, že budete používat pořád jednu a tu samou verzi. A to je dobře. Možností začíná být tolik, že mám trochu strach, aby se v nich jeden neutopil – se vším, co Arkane v poslední době představují, mi přijde, že je nemožné to všechno vyzkoušet během jediného průchodu hrou. A to si příští video vezme na holení arzenál zbraní, který vás čeká na vesmírné stanici Talos I.

No, kvantita by tu určitě byla. Teď je otázka, jak to dopadne s kvalitou. Dozvíte se to 5. května, kdy Prey vychází. 

Nejnovější články