Videodeníček tahovky Blackguards ukazuje trojici tříd
zdroj: tisková zpráva

Videodeníček tahovky Blackguards ukazuje trojici tříd

16. 1. 2014 18:14 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Tahových fantasy RPG není nikdy dost, řeklo si kdysi německé studio Daedalic a jalo se pro nás připravit titul Blackguards. O tom, že se jedná o věru konzervativně pojaté dílko, v tom nejlepším smyslu slova, nás nyní přesvědčuje první díl videodeníčku popisujícího herní mechaniky.

Zahrát si bude možné za třídy s názvy Fighter, Mage a Hunter a to v obou pohlavích. Jejich výhody a nevýhody se opírají o tradiční definice jednotlivých tříd – Fighter tak nejlépe rozbíjí hlavy nablízko, je však zranitelný šípy. Mág zase zvládá kouzla a čáry, jak útočné, tak i disruptivní jako vygumování mozku, měl by se však držet bojům opodál. A nakonec je tu Hunter, který by se stejně dobře mohl jmenovat Mr. Average: umí od každého něco, vždy však spíše průměrněji.

Poněkud neoriginální třídy stěží překvapí – Blackguards se totiž odehrává v německém pen & paper RPG světě The Dark Eye, zdejší obdobě AD&D či Dračího doupěte, který dnešní pojetí herních fantasy RPG vlastně spoluvymyslel. Jednotlivá povolání si však přesto bude možné rovněž variabilně upravit, z Mága se tak sice nikdy nestane podobný řezač jako Fighter, může se mu však při správné výbavě zbraní a brnění alespoň přiblížit. Detailněji si však úpravu postav ukážeme až v dalším díle deníčku.

Ačkoliv hra v plné verzi teprve vyjde, ti z vás, kteří by chtěli do Blackguards nasednout už nyní, mají šanci skrze předvydanou první pětinu hry, která je k dispozici skrz Steam Early Access.

...

Nejnovější články