Video z X: Rebirth ukazuje prozkoumávání vesmíru
zdroj: tisková zpráva

Video z X: Rebirth ukazuje prozkoumávání vesmíru

7. 11. 2013 19:45 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Makabrózně působící X: Rebirth je pár dnů od svého vydání (15. listopad) a její ambice nejsou o nic menší, než být tím úplně nejvíce nejlepším kosmosimulátorem posledních let. Po představení lokací a soubojového systému nás o tom nyní vývojáři z Egosoftu přesvědčují v ukázce objevitelských stránek hry.

Zosobněny budou v prvku zvaném "Dálkové senzory", které jsou páteří průzkumnické stránky hry. Jde o možnost jen tak si poletovat prázdnotou a objevovat kontejnery s nákladem, které lze následně sbírat a prodávat či převážet. Senzory však nenabídnou pouze parádní rozhled – jejich aktivace navíc zneschopní i některé prvky HUDu a možnost pálit do temnoty rakety (snad aby se kosmonaut cítil více jako zranitelný průzkumník).

...

Senzory totiž nejsou jenom na okrasu. Pokud jsem správně rozklíčoval mimozemský dialekt vyprávěče z videa, senzory/radar fungují jako sekundární střelba a jejich ovládání je tak minihrou samou o sobě. Čím déle hráč senzorem "střílí", tím více předmětů objeví. Zároveň to však nesmí přepísknout, jinak se mu signál ztratí. Senzory je prý rovněž možné časem upgradovat a de facto tím odhalovat nové lokace, které samozřejmě posléze můžete dále prodávat NPC panákům na stanicích.

Nejlepší zprávou, kterou video připomíná, je však skutečnost, že hra vychází již 15. listopadu. A to se ještě před pár měsíci zdálo, že X: Rebirth je tuhej, jako nikdo druhej...

Nejnovější články