Vesmírný simulátor X: Rebirth přežil klinickou smrt a vypadá famózně
zdroj: tisková zpráva

Vesmírný simulátor X: Rebirth přežil klinickou smrt a vypadá famózně

9. 8. 2013 7:30 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Je to už více než dva roky, co byla oznámena vesmírná simulace X: Rebirth. Měla přinést úpravu toho času skoro nepoužívaného Elite žánru poletování vesmírem – čili žánru, jenž se pak skrze Kickstarter a kosmovariace Minecraftu začal velmi často objevovat u tuctů jiných projektů. V roce 2011 však celá vize vývojářů Egosoftu působila přece jen trochu egomaniacky a nabubřele. Snad právě z tohoto důvodu se X: Rebirth velmi rychle odmlčel. Preview nebyla k vidění ani slyšení, původní datum vydání na rok 2012 změnilo závěrečnou číslici a takřka se už zdálo, že se Egosoft balí kufry a hru nikdy nedodělá. X: Rebirth však přežil a vývojáři z Egosoftu nám to dokazují dvojicí parádně vypadajících videí.

Stejně jako tehdy i dnes stále platí základní popis X: Rebirth. Oproti předešlým hrám značky X má k ovládání nabídnout jen jeden křižník pojmenovaný Pride of Albion, což u komunity vyvolalo mírné pozdvižení. Vývojáře k tomu však vedla snaha nabídnout detailní provedení interiérů, posádky a historie celého plavidla. Doslovně jim jde o filmovější pojetí celé zápletky, což si prý vyžádalo neměnnou lokaci právě v podobě Pride of Albion. X: Rebirth má však stále obsahovat i možnost postupných upgradů či dechberoucího dogfightu – a to skrze dálkově ovládané bezpilotní poletuchy. Hra tak nabídne to nejlepší z obou světů. A jak ukazuje nové video, jde ve své snaze o poutavé malování nekonečna ještě dále.

...

Nově totiž Egosodt dokazuje olbřímí rozsah své snahy simulovat rozsáhlý vesmír. Nejen co do plochy, ale i do živoucího prostředí. Dočkat se tak máme obrovských vesmírných základen a měst, které se sestávají ze stovek menších budov/modulů, jež je údajně všechny možné projít i zevnitř. Přístupné jsou nejen interiéry, ale i komunikace s jejich okupanty. Paradoxní na tom celém je, že lidé z Egosoftu se před skoro dvěma lety vyjádřili v tom smyslu, že by sice rád vytvořili v X: Rebirth i "pěchotní" pasáže, leč nemají takové kapacity, jakých si u Mass Effectu užívalo Bioware. Uvidíme, jestli to nějak úsporně obešli (copy-paste) nebo ve sklepě své würselenské kanceláře prostě našli ukryté nacistické zlato.

Co zní neméně šíleně, je i zařazení základen do dynamické ekonomiky. Továrny těží, vytvářejí produkty a mění tak nabídku a poptávku – a to ruku v ruce s tím, jaké fabriky hráč vyhodí do luftu či naopak ponechá. Singleplayerové EVE Online by se tak stalo parádní skutečností. Teaser mluví dokonce o "správě impéria", ale na detaily tohoto si budeme muset ještě posečkat. Nechte si o tom však ve videu níže povědět od zástupce Egosoftu samotného.

...

Prozatím se zdá, že Egosoft se vrátil v plné síle a na oficiálním webu už představil i snad-finální datum vydání: 15. listopadu. Bylo by vskutku rozverné, kdyby vývojáři stihli X: Rebirth vrhnout na trh ještě před Star Citizenem (očekávaný na rok 2015) a další konkurencí vzniklou na Kickstarteru, a takříkajíc jim všem vypálili rybník.

 

Nejnovější články