Video z PES 2014 představuje detaily systému Heart
zdroj: tisková zpráva

Video z PES 2014 představuje detaily systému Heart

15. 8. 2013 15:31 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Jenom něco málo přes měsíc zbývá do vydání další epizody fotbalového simulátoru Pro Evolution Soccer 2014 a Konami nás proto bombarduje detailnějšími náhledy na inovované ovládání. Zatímco v prvním videu jsme mohli být svědky ovládání fintiček, ve druhém tutorialu došlo na popis útoků. Jaký je mezi nimi rozdíl asi ocení spíše fotbalově nadanější jedinci než autor těchto řádků. Dnešní třetí video se však tasí s i s detaily enigmaticky nazvané novinky Heart, což má potenciál zaujmout i mimo okruh milovníků virtuálního sportu.

Heart je v podstatě systémem morálky, což je v herní sféře poměrně ošidně realizovatelný koncept, jelikož naprogramovat AI panákům nadšení či letargii není úplně triviální. Navíc je třeba to zrealizovat dostatečně jednoduše a uchopitelně pro herní provedení. Heart je však kouzelně jednoduchým převedením konceptu.

To v praxi znamená, že například po vstřelení gólu je hráč nadšený, po nevstřelení zklamaný, a to následně ovlivňuje pomocné míření hráči hry při dalším hraní. Neméně důležité je hlídat si i publikům – čím více budete hrát sólově a zároveň úspěšně, tím nadšenější diváci budou a křik z jejich řad vaše hráče namotivuje k dalším úspěchům a tak pořád dokola. Ve finále tak Heart motivuje k hazardnímu způsobu zápasů i potenciálním nečekaným zvratům, u čehož by se mohli inspirovat i vývojáři z dalších žánrů.

Dodejme, že PES 2014 dorazí v USA na 24. září pro PC, PS3, PSP a Xbox 360.

...

Nejnovější články