Video z Homefront: The Revolution připomíná Crysis
zdroj: tisková zpráva

Video z Homefront: The Revolution připomíná Crysis

11. 6. 2014 20:30 | Video | autor: Adam Homola |

Crytek nepočkal s představením Homefront: The Revolution na E3, ale hru ukázal už před týdnem. Díky E3 a Twitchi se nyní můžeme podívat na záběry ze hry, které na ploše zhruba deseti minut představí budoucnost značky Homefront z pohledu hráče. Nepřekvapivě druhý Homefront chvílemi připomíná Crysis, byť na hře pracuje Crytek UK, což jsou bývalí Free Radical (Haze, Time Splitters, Second Sight...), nikoliv vývojáři Crysis.

Podobnost s Crysis je na videu zřejmá hned na prvním otevřeném prostranství. Hlavní hrdina z vyvýšeného bodu nejdřív všechno obhlédne kamerou svého smartphonu, zaznamená si důležité body do HUDu a teprve pak jde do akce. A jestli se na prostranství zblázníte a začnete pálit bezhlavě na všechny okolo jako Rambo, půjdete na věci stealthově nebo budete oba přístupy kombinovat, je jen na vás. Stejně jako v Crysis. Volba přístupu však bude mít své následky, s tím musíte počítat.

Homefront: The Revolution se má od Crysis lišit v technologiích. Zatímco za Propheta pomalu nevíte, kterou sci-fi hračku na nepřítele vytáhnout jako první, ve druhém Homefrontu budete mít co dělat, abyste měli vůbec co vytáhnout. A když už, tak to rozhodně žádný technologický zázrak nebude.

Tentokrát mají navrch nepřátelé a pokud bude potřeba něco vyhodit do vzduchu, můžete to udělat pomocí zbastlené výbušniny, kterou společně s kamerkou umístíte na dálkově ovládané autíčko. S jeho pomocí se už dostanete na místo činu a výbušninu odpálíte.

Využívání gadgetů, stealth a vůbec všech dostupných možností bude klíčové, protože Homefront: The Revolution rozhodně nepřeje čistě akčnímu postupu. Klidně se můžete na velké prostranství vrhnout po hlavě a začít na všechny střílet. Pořádně si tím ale zavaříte, protože vývojáři Homefront 2 balancují tak, aby vás donutili používat v prvé řadě hlavu, prostředí a hezké hračky. Čistě akční řešení bude podle všeho ekvivalentem volby nejtěžší obtížnosti. Uvidíme, jak se bude Homefront: The Revolution profilovat v dalších videoukázkách.

Nejnovější články