V Prey vás krom nepřátel bude zabíjet i samotná vesmírná stanice
zdroj: tisková zpráva

V Prey vás krom nepřátel bude zabíjet i samotná vesmírná stanice

20. 4. 2017 14:10 | Video | autor: Václav Pecháček |

Kdybyste se octli na vesmírné stanici zamořené vraždícími mimozemšťany, vaší první reakcí by nejspíš bylo: „Proboha, mám hrozný strach z vraždících mimozemšťanů!“ Ale jak dokazuje nový trailer na chystanou Prey, nemenší hrůzu byste měli mít in ze samotné stanice Talos I. Možná jde o opulentní sídlo plné mramoru, zlata a drahého dřeva, ale to neznamená, že tu nemůžete úplně jednoduše umřít. Upálením, rozdrcením, udušením.

Talos je složený z vrstev, jako cibule. Vnější podlaží demonstrují úžasné bohatství společnosti TranStar, která nechala do vesmíru přivézt spoustu drahých materiálů a vystavěla z nich prostorné obytné čtvrti, aby mimo Zemi vylákala ty nejbrilantnější mozky lidstva. Ale čím hlouběji se ponoříte, tím větší nebezpečí vás čeká.

Pobořené části lodi bez kyslíku, místnosti s nulovou gravitací, všude oheň či elektřina, no a samozřejmě také spousta šílených experimentů, jejichž průběhu tak docela neprospěla celoplošná kontaminace mimozemskými typhony. To všechno samozřejmě může zabít nejen vás, ale taky vaše nepřátele. V každém nebezpečenství číhá skrytá příležitost.

zdroj: Vlastní

Milovníky otevřených světů by měl potěšit fakt, že stanice se postupně celá otevře jejich zvídavosti. Dokonce budete moci zalézt do skafandru a plout vakuem, jen abyste následně vlezli zpátky do interiéru někde úplně jinde. Nikdo vás nenutí využívat jednu konkrétní cestu – přesně dle základní filozofie studia Arkane budete mít vždy na výběr, kudy přesně proniknete ke svému cíli a jak si poradíte s překážkami, které vám Prey postaví do cesty.

Ve vesmíru ovšem nejste sami. Jak jsem zjistil už při hraní demoverze, někdo vám neustále plká do ucha rádiem, například váš bratr (mimochodem, hraje ho výborný Benedict Wong alias Kublaj-chán ze seriálu Marco Polo). Jiné postavy jsou ale stejně jako vy chycené uprostřed katastrofy a budou se k vám upínat jako ke svému zachránci, nebo vám naopak nebudou důvěřovat. Protože ačkoli ani vy pořádně nevíte, co se děje, proti ostatním jste na typhony hotový expert, a tak na vašich bedrech spočine spousta obtížných rozhodnutí o osudu stanice a lidí na ní.

Pakliže se nemůžete dočkat 5. května, kdy Prey vychází na PC, Xbox One a PlayStation 4, můžete si od 27. dubna stáhnout konzolové demo, které vám předvede první hodinu hry, v níž omrknete základ příběhu a prvních pár akčních pasáží.

Nejnovější články