V plošinovce Unravel řešíte puzzly pomocí fyziky prostředí
zdroj: tisková zpráva

V plošinovce Unravel řešíte puzzly pomocí fyziky prostředí

5. 8. 2015 16:45 | Video | autor: Adam Homola |

Plošinovka s roztomilým nevlastním bratrancem českého Kukyho, Unravel, byla jednou z těch delších prezentací na letošním Gamescomu. V rámci tiskové konference EA šlo ale o příjemné osvěžení, protože Unravel jako by si bral roztomilost z vlněného Yoshio či Kirbyho a řešení puzzlů z nezávislých plošinovek. Cílem hry je překonávat překážky a to především pomocí provázků z vlny, ze které je upletená i hlavní postavička.

Úroveň z nového videa se odehrává na pobřeží, což už samo o sobě představuje nebezpečí. S každou přicházející vlnou totiž hrozí, že se hlavní postavička utopí, pokud s ní nejste na nějakém vyvýšeném bodě. Úkolem je dostat se na druhý konec mapy, ale jen tak obyčejnou chůzí to samozřejmě nepůjde. Po cestě je spousta překážek a vy na ně musíte vyzrát díky fyzice.

 

zdroj: Archiv

Enviromentální hádanky se v tomto konkrétním případě řeší pomocí provazových mostů a přílivu a je sympatické, že tvůrci Unravel na pódiu opravdu hráli. Něco se jim tam totiž nepodaří na první pokus tak, jak by si představovali a tak jde vidět, jak lze situaci napravit. Unravel vyjde někdy na začátku příštího roku na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články