Troll and I připomíná mnohem akčnější The Last Guardian ze Skandinávie
zdroj: tisková zpráva

Troll and I připomíná mnohem akčnější The Last Guardian ze Skandinávie

23. 2. 2017 10:39 | Video | autor: Aleš Smutný |

Porovnání s The Last Guardian se v případě Troll and I vyvstane na mysli takřka okamžitě - velké, silné monstrum a slabý, zranitelný chlapec. Nicméně, poté, co si prohlédnete nové video, které do detailu vysvětluje nejen příběh, ale především schopnosti titulního trolla a také jeho lidského společníka Otta, který má daleko k tomu být bezmocným chráněncem. Naopak, Troll and I bude záviset na možnosti kdykoliv přepnout mezi obrovským, silným trollem a hbitým, smrtícím, ale snadno zranitelným Ottem. Navíc, pokud se vám poštěstí, v lokální kooperaci se může jeden z vás chopit trolla a druhý Otta a ještě efektivněji spolupracovat.

Vývojářský tým Maximum Games velmi chytře sáhnul po zasazení do Skandinávie padesátých let, což jim rozvázalo ruce hned v několika oblastech. Tou první je variabilita nepřátel. V první řadě jsou to lovci, které na trolla poslal jeden zpovykaný milionář, který se spokojil s možností mít mytickou stvůru v soukromé zoo a nebo alespoň před krbem v podobě unikátní kožešiny.

Samozřejmě ale lovci během snahy vyřešit situaci stylem „střílej dokud to nepadne“ vyrobili dimenzionální trhlinu, kterou se do světa začali valit skřeti, kteří jsou ještě méně přátelští, než zmíněný troll. Čímž vám vyvstávají noví protivníci. Zatímco lovci budou asi primárně využívat střelné zbraně, skřeti jdou na boj postaru, na blízko.

zdroj: tisková zpráva

Kromě toho, že v boji využijete trolla, který toho spoustu vydrží a s protivníky si doslova pohazuje, někdy bude lepší sáhnout po mladém lovci Ottovi. Ten se umí plížit, zvládá crafting užitečných předmětů a také zbraní a když dojde na potřebu někoho zlikvidovat, má k dispozici kopí. Tiché kopí. Jak naznačuje video, kromě boje a plížení si užijete i hádanky, které bude třeba vyřešit za pomoci Ottovy hbitosti a trollovy síly a velikosti.

Troll and I vyjde už 24. března na PC, PS4 a Xbox One přičemž ještě na jaře stihne vydání na Nintendo Switch.

Nejnovější články