Tom Clancy’s The Division ukazuje nový engine ve videu a obrázcích
zdroj: tisková zpráva

Tom Clancy’s The Division ukazuje nový engine ve videu a obrázcích

9. 12. 2013 13:22 | Video | autor: Aleš Smutný |

„Očekávání od této generace her jsou mnohem vyšší, cílí na větší realismus, grafickou vytříbenost, vyšší úroveň detailu ve fyzice, animacích apod. S novými konzolemi hráči objeví nové typy zážitků, jenž dle nás povedou k hrám, které změní průmysl a nabídnou větší vžití se. Pro hráče je to začátek úžasné nové éry.“ Tak zní prohlášení z vývojářského týmu Tom Clancy’s The Division.

Při pohledu na Snowdrop Engine, co pohání střílečku Division, se nedá ubránit lehkému úžasu nad dalším krokem směrem k realističnosti. Byť myslím, že tím tak vývojáři na sebe pletou nevyhnutelný bič, kdy bude hra porovnávána se skutečným světem a ne s ostatními hrami. A na to konto bude opět haněna, protože neobsáhne úplně vše, čím disponuje reálný svět. Pořád se pohybujeme v kontextu nápodoby.

Zároveň to vyvolává otázky, zda se přibližováním fotorealističnosti (opět nevyhnutelné v masovém měřítku) tak trochu nepodporuje u hráčů ztráta představivosti, se kterou jsme si v uplynulých a hlavně dřevních letech museli doplňovat dění na obrazovce. Přitom to vše fungovalo skvěle a imaginace automaticky doplňovala ploché pixely, které se kostičkovaně mlátily s hráčskou postavou.

...

Vizuální pojetí her opravdu dělá obrovský krok vpřed. A protože nejde donekonečna navyšovat detaily zobrazení tváří a postav, jelikož pak už lidskému oku vše přijde stejné, je místo právě v působivých drobnostech a komplexnímu zobrazení virtuální kopie reality. Ty spočívají i v onom přibouchnutí dveří u auta nebo obecně všem, co demonstruje video představující Snowdrop Engine, potažmo přiložené obrázky.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články