The Sims 4 se vydává cestou mírného pokroku v mezích zákona
zdroj: Foto: Electronic Arts

The Sims 4 se vydává cestou mírného pokroku v mezích zákona

23. 8. 2013 15:30 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Ačkoliv bylo The Sims 4 odhaleno již na jaře, doposud Maxis z chystaných novinek moc neodhalil. Prezentace dalšího dílu simíkovské odysei na Gamescomu však na čtyřku uvrhla nové světlo, zároveň však nepotěší ty, kteří doufali v razantnější novinky.

Jak už na jaře informoval Petr, hlavním pokrokem bude plynulejší vyjadřování emocí a multitaskingu, díky němuž mají panáci působit zase o něco organičtěji. Právě tento koncept rozvedla prezentace na Gamescomu vedená Rachel Franklinovou z Maxisu, podle které prý předvedou paletu emocí od flirtování po smutek. Je tedy otázkou, co je na podobné informaci vlastně nového…

Odpověď však zřejmě věcí v možnosti multitaskingu – čili skutečnosti, že emoce/nálady budou trvat delší časovou periodu a budou mít přímý vliv na provozované aktivity. "Klíčovou novinkou je, že emoce v The Sims 4 nemají dobrý nebo špatný význam. (...) Pokud je váš Simík naštvaný mohlo by se zdát, že jde o špatnou emoci, díky svému stavu však možná napíše výjimečnou knihu nebo nakreslí speciální obraz nebo si vážně dobře zaběhá a zacvičí." popsala pojetí emocí v hratelnosti Lyndsay Pearson. Chování má dále ovlivňovat i dekorace domu, což dozajista už nyní potěšilo každého sebevědomého trpitele – na ty však Maxis zjevně nemíří.

Hra totiž zůstává věrná "casual" stylizaci, přehnaným principům (raketa na zahradě? Proč ne!) a obecně všemu, co si na Sims zamilovali předešlí zákazníci. Vstříc evoluci, nikoliv revoluci, směřuje i jednodušší editor postavy s 18 editovatelnými položkami, které nově nabízí i výběr hlasů nebo způsobu pohybu. Jednodušší je zaklínadlem celého čtvrtého dílu – jednodušší budování domů, možnost přesouvat celé místnosti, a gameplay postavený na přepínání emoční módů.

Potěší však alespoň skutečnost, že se v The Sims 4 Maxis nepustí na tenký led prvků typu "vždy online" jako v případě zakletého SimCity. Pro herní trailer klikněte na video níže, The Sims 4 pak můžete očekávat pro Windows a Mac někdy zkraje následujícího roku.

...

Nejnovější články