Technické výzvy multiplayeru God of War: Ascension
zdroj: tisková zpráva

Technické výzvy multiplayeru God of War: Ascension

11. 1. 2013 12:20 | Video | autor: Adam Homola |

Jak už jistě víte, nadcházející rubačka God of War: Ascension bude mít vedle singleplayerové kampaně i multiplayer. Bude to vůbec poprvé v celé sérii, kdy se budou moct řezat hráči navzájem. Pokud používáte službu PlayStation Plus, tak byste měli mít do právě probíhající bety přístup a můžete si tak na vlastní kůži vyzkoušet to, o čem vývojáři mluví a co ukazují na následujícím videu. Nejnovější video blog se totiž zaměřil výhradně na technickou stránku multiplayeru, se kterou se tvůrci ve studiu Sony Santa Monica docela dlouho prali.

Největším problémem při vývoji multiplayeru prý byla technologie samotná, protože multplayer studio nikdy nedělalo a nemá s tím zkušenosti. Jak se tedy zbavit lagu, který by zážitek ze hry kazil? Obzvláště u takto rychlé akce, která je téměř bojovkou? Předvídání. Vývojáři totiž vyřešili problémy s lagováním šalamounsky. Nečekají na dokončení animace, až se meč dotkne soupeřova těla. Jakmile vydáte pokyn k seknutí, jedou data přes servery a už se může počítat s tím, co to udělá.

zdroj: Archiv

Kratičká animace se nemusí zdát jako moc, ale vývojáři tím ušetří několik milisekund. A při tak rychlých soubojích, jaké v God of War vždycky byly, by i mírné lagování zážitek celkem pokazilo. “Teď jsme v tom schopni skrýt 100 - 150 milisekund lagu. Já už teď považuji lag za ten jediný problém,” řekl Glenn Fiedler, hlavní programátor síťového kódu. Aktuálně běží betaverze a hra vyjde až v první polovině března, takže vývojáři mají ještě docela dost času na vypilování technických nedodělků multiplayeru.

Nejnovější články