Stronghold Crusader 2 rozšíří spousta nového obsahu, většinou zadarmo
zdroj: tisková zpráva

Stronghold Crusader 2 rozšíří spousta nového obsahu, většinou zadarmo

26. 11. 2014 11:25 | Video | autor: Aleš Smutný |

Středověká realtime strategie Stronghold Crusader 2 sice nikomu dech svými kvalitami nevyrazila, ale přesto jde o dobrou a zábavnou hru (viz recenze), která vás na pár hodin pohltí. Tvůrci hry z Firefly Studios navíc nespí na hradbách a pracují na novém obsahu, který majitelům hry přiblíží video s vývojářem, jenž odpovídá na otázky členů komunity.

První na řadě je optimalizace a vybalancování jednotek, což není překvapivé. Většina her sice projde rozsáhlým testováním před vydáním, ale řadu chyb či slabiny v systému a vyvážení odhalí až po vydání hráčská masa. Z videa je taktéž jasné, že prioritou vývojářů je zakomponování podpory Steam Workshop, který hráčům umožní sdílet v editoru vytvořené mapy, což je pro Stronghold Crusader 2 věc doslova klíčová.

Firefly plánují i poměrně velké množství dodatečného obsahu. Krom jiného jde o mise a kampaně pro jednoho hráče, nové AI osobnosti ve skirmish bitvách, ale i nové mapy -  částečně při tom půjde o předělávky oblíbených map z předchozích her. Většina plánovaného obsahu má být zdarma, zaplatit si FireFly nechají jen za některá na produkci náročnější DLC, třeba AI osobnosti. 

zdroj: Vlastní

Zajímavé a sympatické je rozhodnutí ponechat bonusovou minikampaň pouze hráčům, co si Stronghold Crusader 2 předobjednali. Ostatním hráčům tvůrci kampaň nenabídnou ani za poplatek, protože má jít o poděkování a odměnu lidem, kteří FireFly věřili a koupili si hru s předstihem.

Z videa a načrtnutých plánů je patrné, že Firefly po vydání na hru nezanevřeli na konto jiných projektů - seznam položek „co ještě udělat“ v kalendáři mají naopak pořádně dlouhý, aniž by do něj zanesli položky, o nichž zatím spíš jen sní. Jednou z nich je třeba implementace invaze, kdy postavíte pevnost, následně čelíte hordám nepřátel a zároveň s tím testujete obranu hradu.

Nejnovější články