Specifika povolání a příběhové video z Dragon’s Dogma
zdroj: tisková zpráva

Specifika povolání a příběhové video z Dragon’s Dogma

1. 2. 2012 10:43 | Video | autor: Aleš Smutný |

Nějakou chvilku jsme o akčním RPG Dragon's Dogma neslyšeli, ale teď se připomíná příjemně výřečným trailerem, který opět odhalí něco o samotném příběhu hry – a koneckonců i to, že tady příběh bude mít roli a nepůjde jen o vandrování krajinou a mlácení potvor, protože vám to někdo řekl. Každopádně se ale na stránkách Capcomu objevily první zprávy týkající se povolání včetně podrobnějšího popisu dvou z nich. Informace o nich najdete uvnitř článku.

zdroj: Archiv

První dvě podrobněji představená povolání pro vaši budoucí družinu jsou strider (hraničář?) a bojovník. U druhého jmenovaného se nedočkáme ničeho zvlášť překvapivého. Má k dispozici jednoruční meč, štít a od toho se odvíjí i jeho styl hry. Umí celkem rychle a slušně zaútočit, ale nejsou to vysloveně chlapíci, kteří by vyprodukovali spoustu zranění za krátkou dobu.

Zvládají ale pozici tanka, chlapíka, který se nechá oždibovat od té velké potvory, kterou ostatní rubají jak to jen jde. Umí ale třeba i připíchnout potvoru k zemi, aby ji ostatní rozfašírkovali, nebo protivníka rozhodí ranou štítu. Neumí ale sám od sebe žádné útoky pomocí živlů, maximálně může mít očarovanou zbraň. Takže se prý moc nehodí na nemrtvé. Zajímavé, budou mít nějakou imunitu?

Strider je pak zjevně spojením rogue a rangera. Dvě dýky a krátký luk jsou jeho hlavní výbavou, veselé pasti sekundární. Zpočátku jeho útoky nejsou moc silné, ale kompenzují to dvě věci: tou první je rychlost útoků, ať už jde o dýky nebo luk, zatímco ta druhá tkví v různých možnostech ve stromech skillů, kdy se budete moci specializovat třeba na to, abyste dávali větší pecky.

Strider bude umět něco ze zlodějských hrátek, ale hlavní bude asi zákeřný boj lukem a pastmi. Vypálí desítku šípů na určitou oblast a zasáhne všechny v ní, nebo naopak soustředí útoky rychle na jedno místo a prorazí tak i silnou zbroj. Strider umí chytit soupeře do smyčky nebo déle než kdokoliv jiný šplhat po zádech velkých bossů, aby našel slabé místečko v obraně. K oběma povoláním si prohlédněte videa na této stránce, jde o nasimulované situace, ve kterých jsou protivníci posíleni, aby bylo možné demonstrovat útoky.

Co se týče dalších povolání, zní poměrně zajímavě a různorodě, posuďte sami - mage, ranger, warrior, sorcerer, magic archer, mystic knight a assassin. Takže asi dojde na kombinace všeho možného v rámci magie a boje nablízko. Což je jen dobře.

Nejnovější články