RPG Elex je plné pestrých soubojů a skákání s jetpackem
zdroj: tisková zpráva

RPG Elex je plné pestrých soubojů a skákání s jetpackem

26. 6. 2017 11:11 | Video | autor: Patrik Hajda |

Mix sci-fi a fantasy ve světe hry Elex vychází letos 17. října. Zatím jsou dojmy z všemožných trailerů spíše rozpačité, ale na letošní E3 tvůrci ukázali záběry, na kterých hra vypadá o poznání lépe, než dřív. Z nových záběrů ze hry už jde vysledovat základní prvky hratelnosti. Ty začínají v přírodou pohlcených ruinách dávno zničeného světa, kde panuje až mrazivý klid. 

Zde je dobře předvedená užitečnost jetpacku, díky kterému se snadno dostanete téměř kamkoliv v pěkně vyhlížejícím prostředí. Zdá se, že jetpack se hodí i v soubojích – stačí vyletět do vzduchu a seslat pod sebe oblaka smrti nebo využít gravitaci k pořádné ráně do hlavy.

Během videa se vystřídají různá prostředí, jako třeba poušť nebo lávové území, kde kromě organických nepřátel potkáte obří mechy nebo polokovové štíry. Z použitých zbraní se luk jeví jako absolutní zbytečnost, zato motorová pila ve stylu meče je devastující. Užitečná je i blesková puška, která zelektrizuje ghoula, případně ho na čas uvrhne do stáze. V závěru videa je vidět už trochu větší bitva dvou znepřátelených stran robotů v rámci další mise.

zdroj: Archiv

Stále se jedná o šílený mix dvou zcela oddělených světů, ale různorodost zbraní a přítomnost jetpacku by mohlo nabízet poměrně zajímavé svižné souboje a snad i dobrý příběh s neopakujícími se úkoly.

Za Elex stojí vývojáři z Priranha Bytes, kteří se zasloužili o legendární první dva díly série Gothic a také díl třetí, o kterém snad ani nemá smysl se zmiňovat. Poté rozjeli novou sérii Risen, kde se prvním dílem vrátili k staré dobré RPG hratelnosti, dvojka s piráty už byla o něco slabší a o trojce se opět už moc nemluví. Zdá se, jakoby první díly nových značek (a druhý v případě Gothicu) studio zvládlo na výbornou, zatímco ty další už dělají jen z povinnosti. Znamená to snad, že „první“ Elex bude také kvalitní hra?

Elex očekávejte 17. října na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články