Řady hrdinů v Darkest Dungeon rozšíří flagelant
zdroj: tisková zpráva

Řady hrdinů v Darkest Dungeon rozšíří flagelant

8. 6. 2017 9:30 | Video | autor: Patrik Hajda |

Obsáhlé DLC The Crimson Court do tahového RPG Darkest Dungeon pomalu ale jistě vystupuje z jámy pekelné na měsíční světlo, které odhaluje krvelačné zubaté bestie. A také jednoho „hrdinu“, který si utrpení užívá. Přivítejte (s dostatečným odstupem) nového člena party zatracených – flagelanta.

Flagelant, sebemrskač, je novou hratelnou postavou DLC The Crimson Court. Vybavený řemdihem se po hlavě vrhá do čela vaší bandy, aby zde dostával jednu ránu za druhou, zatímco pozitivně buffuje kolegy za zády. Kvůli svému zapálení pro sebepoškozování a libování si v utrpení sebe sama si nedokáže vyvinout „virtue“, tedy úspěšnou cestou získané pozitivní bonusy.

Co naopak vítá, je překročení prahu stresu. Stav, kterého se u ostatních obáváte, flagelant chce a touží po něm. Ve stavu nadšení z krize totiž zavalí tělo flagelanta maximální dávka euforie, kterou uvolní ve formě drtivých ran na obě strany konfliktu. Přátelství jde stranou, hlavní je užít si ten pocit marnosti. Stejně tak ho nakopne stav na pokraji smrti Death’s Door. Jde o situaci, kdy postava přišla o všechny životy a libovolný zásah jí může poslat na věčnost.

Kde většina hrdinů trpí jako zvíře, flagelant si totálně užívá pocit brzkého vysvobození z krutého světa. Ve stavu na hranici života a smrti dokáže setrvat mnohem déle než ostatní postavy, a když konečně spatří světlo na konci tunelu, završí svůj život omráčením a poškozením nepřátel, zatímco své kolegy částečně vyléčí. Jako kompenzaci za předešlé bezohledné jednání. Jestli ale tenhle bonus stojí za permanentní smrt vaší postavy, toť otázka.

Flagelantův přístup představuje pro hráče úplně novou výzvu, protože s ním platí, že čím víc riskujete, tím větší je zisk. V ohrožení není pouze flagelant, ale i celá výprava. Na druhou stranu má ale hodně flexibilní set skillů a jeho léčení vypadá efektivně, stejně jako útoky. Jistě vás zaujalo vzezření nové postavy. Kromě řemdihu s vlastní krví má od krve i druhou ruku (možná od touhy vytrhávat ostatním srdce), zatímco mu výhled zakrývá krví nasáklá kapuce.

Vývojáři z Red Hook Studios se prý inspirovali wrestlery jako Macho Man a The Ultimate Warrior, ale hlavní inspirací jim ve finále byl Rorschach z komiksu Watchmen. Flagelant měl původně zcela zahalenou tvář, ale nakonec vypadá lépe s odhalenými ústy, kde je dobře vidět jeho nezměrné utrpení.

S flagelantem se setkáte 19. června v rámci DLC The Crimson Court, které do základní hry přidá novou podzemní lokaci The Courtyard, čtyři nové bosse, nového putujícího bosse Fanatika, haldu nových nepřátel a spoustu dalšího. V den vydání bude DLC dostupné zatím jen na PC (Steam), konzolisté si musejí počkat.

Nejnovější články