Pusťte se do dobývání středověkého Japonska, Koreje a Číny ve strategii Sengoku Jidai
zdroj: tisková zpráva

Pusťte se do dobývání středověkého Japonska, Koreje a Číny ve strategii Sengoku Jidai

19. 5. 2016 15:15 | Video | autor: Aleš Smutný |

Slitherine Software dnes vydávají další ze svých hardcore strategií. Sengoku Jidai: Shadow of the Shogun vás zavede do Japonska 16. století do éry Sengoku. Jak ale naznačuje titulek, zavítáte v rámci válečných tažení i do Koreje a Číny, což rázem katapultuje Sengoku Jidai do pozice zasazením nejoriginálnějších historických her. Na hře pracovali dva lidé – Rochard Bodley Scott, který stojí za povedenými Fields of Glory či Pike & Shot a člen komunity kolem her od Slitherinu Jayson Ng.

V rámci hry dostanete trojici příběhových kampaní, jednu sandboxovou, čtrnáct misí a skirmish scénáře. V první kampani bojujete v rámci občanské války Sengoku na japonských ostrovech. Druhá kampaň vás zavede do Koreje v rámci války Imdžin, kdy sem vpadlo Japonsko a nakonec se proti sobě postaví japonská vojska a intervenující jednotky čínského císařství.

Jak vypadají tahové bitvy vám dobře ukáže video níže, které i podtrhne rozdíly mezi jednotlivými národy. Japonci preferují boj na blízko a rozhodování pomocí silných jednotek samurajů. Čína preferuje mohutné šiky lučištníků a vojáků s kušemi a korejská dynastie Čoson pod vlivem obou říší tyto styly kombinuje, ale ani v jednom nevyniká.

Kromě bitev ale budou kampaně obsahovat i strategickou část na velké mapě, kde se musíte starat o zásobování a manévry po velké mapě. Klíčovou součást hry budou tvořit i generálové, kteří jednotkám propůjčují bonusy a speciální výhody. Pro skirmish mise, které jsou náhodně generovanými střety, najdete kromě jednotek japonského šogunátu, dynastie Čoson, čínských Mingů také dvě různé mongolské frakce, Mandžue, Džürčeny, piráty Wo-kchou a sektu Ikkó-ikki.

Více jsme o hře psali v tomto článku. Sengoku Jidai: Shadow of the Shogun je k dostání jak v obchodu Slitherine, tak i na Steamu. Na to, jak drahé často hry od tohoto vydavatele často jsou, je cena 26 euro překvapivě nízká. Můžete si pořídit i sběratelskou edici za 38 eur, kde najdete dvě bonusové kampaně – vpád dynastie Čching do Koreje v 17. století a Kublaj-chánovo tažení Genko, jehož cílem bylo dobýt Japonsko. S tím se pojí i čtyři nové armády – mongolská dynastie Jüan a trojice japonských klanů – Hodžo, Aoi a Akai.

zdroj: Archiv

Nejnovější články