Příběhový trailer na Deus Ex: Mankind Divided staví do centra zájmu Prahu
zdroj: Foto: Square Enix

Příběhový trailer na Deus Ex: Mankind Divided staví do centra zájmu Prahu

29. 4. 2016 9:39 | Video | autor: Aleš Smutný |

Šestiminutové video na pozvolna se blížící kyberpunkové RPG Deus Ex: Mankind Divided se primárně zaměřuje na příběh hry. Adam Jensen formou monologu představuje zápletku a svou roli v nové kapitole. Zároveň je ale do Adamova vysvětlování toho, co se stalo, co se děje a co se dít bude, zakomponované rámcové vysvětlení herních prvků. Jako klíčová mise, v níž se ukazují možné přístupy k jejímu řešení, slouží Praha a Adamovo hledání augmentovaného lékaře a aktivisty Tala Ruckera.

Jak Adam vysvětluje, do Ruckerovy pražské základny můžete vpadnout jako John Matrix z Komanda, přičemž budete mít k dispozici arzenál palných zbraní a smrtících augmentací, u nichž najdete i vybuchující loketní čepele nebo nový obrněný systém Titan, který vám umožní přežít i v náročnější přestřelce. Dá se ale očekávat, že Rucker nepřijme Adama, který k němu přijde ještě pokrytý krví jeho následovníků, moc přívětivě a s pochopením.

Proto video předvede i možnosti tichošlápka Adama, který si cestu prohackuje, proleze, proplíží a když není cesta, jak se vyhnout střetu, nenechá za sebou mrtvoly, ale jen bolavé hlavy stále připevněné ke zbytku těla. Rucker tak možná bude mnohem nakloněnější spolupráci s vámi.

Video také vysvětluje, jak svět zareagoval na události minulého dílu (nepřekvapivě se celospolečensky obrátil proti augmentovaným) a to, že Adam nyní spolupracuje s jednotkou Task Force 29, která se snaží zabránit opakování neblahých událostí z jedničky a více jsme o ní psali v tomto preview. Upoutávka jasně naznačuje, že RPG prvky nebudou na vedlejší koleji a to jak v otázce vybavení a augmentací, tak i v otázce toho, komu budete důvěřovat a komu ne. Set už známých augmentací doplní nové a nebo lepší staré, což je vidět při použití analyzátoru rozhovorů. Prostě, zatím se zdá být Mankind Divided větší, propracovanější, po všech stránkách vylepšenou verzí už tak skvělé Human Revolution.

Bude především zajímavé sledovat, jak moc se rozroste skupinka vašich možných spojenců – je zjevné, že částí budou velitelé a také spolupracovníci v rámci Task Force 29. Snad v tomto kontextu přibude víc postav, s nimiž se budete moci spřátelit nebo si je naopak znepřátelit a prohloubí se tak nelinearita hry.

Zajímavě zní i poznámka o tom, že Adam má nyní víc augmentací, než jeho tělo dokáže snést, což už mi trochu evokuje možnou cestu k podobnému finále (byť ne doslovně, to by v rámci světa nedávalo smysl) jako v případě prvního Deus Ex - ale to už střílím od boku. Rok 2029 v Deus Ex: Mankind Divided přijde letos 23. srpna na PC, PS4 a Xbox One.

zdroj: Archiv

Nejnovější články