Představení Tamrielu v nové verzi The Elder Scrolls Online hlásá příchod konzolové verze
zdroj: tisková zpráva

Představení Tamrielu v nové verzi The Elder Scrolls Online hlásá příchod konzolové verze

29. 5. 2015 10:29 | Video | autor: Aleš Smutný |

The Elder Scrolls Online prošla poměrně turbulentním vývojem ohledně modelu financování, který mu kvůli odvážnému rozhodnutí začít s měsíčními poplatky mnozí prorokovali. A ačkoliv v původní verzi nešlo vůbec o špatné MMORPG, podobně jako mnoho dalších onlinovek, i TESO musela dozrát. Že se to podařilo vám potvrdí třeba dojmy Honzy Körmendyho, který se podíval na „novou“ verzi Tamriel Unlimited v tomto článku. Po PC nyní Tamriel Unlimited míří i na PlayStation 4 a Xbox One, kde vyjde 9. června, na což upozorňuje novým trailerem.

Ten je primárně cílen na ty, kteří ještě o The Elder Scrolls Online neslyšeli, případně nemají ani zkušenosti s reáliemi Tamrielu (což ovšem platí i pro spoustu hráčů, kteří hráli předešlá tradiční The Elder Scrolls RPG). Hru se ovšem videu daří představit v celkem úhledném balení, kdy stihne jak potvrdit, že v základu jde o klasické MMO, tak i načrtnout místní PvP systém a ještě přidat pár postřehů k hlavním bodům místní mytologie.

Co se týče konzolové verze, soubojový systém TESO rozhodně nebudí obavy, že by mu ovládání gamepadem nesedlo. Největší otazníky vyvolává pro MMO zcela elementární věc, tedy komunikace. Proto bude mít konzolová verze funkci Quick Chat, která umožní rychlé dorozumívání skrze sérii předem vytvořených a nejpoužívanějších frází. Což je celkem elegantní řešení, protože po většinu času stejně točíte dokola ty samé hlášky. Pro začátek bude k dispozici 22 frází, přičemž na D-pad si budete moci předpřipravit 8, abyste případně reagovali okamžitě a nelovili ve větveném menu.

Osobně jsem zvědavý, jak si bude The Elder Scrolls Online na konzolích vést. Na jednu stranu tento trh není pro MMO žánr tradičním, na druhou, minimum konkurence, atraktivní styl a pochopitelné systémy mohou vést k tomu, že se hra velmi dobře uchytí.

zdroj: Archiv

Nejnovější články